Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Letartóztattak egy orosz játékost a Roland Garroson

Eurosport
Eurosport

Frissítve 04/06/2021 - 15:07 GMT+2

Yana Sizikovát fogadási csalás vádjával vette őrizetbe a francia rendőrség csütörtökön.

Előkerült a felvétel, ami miatt most letartóztatták a teniszezőnőt!

Rendőrségi források és a Francia Teniszszövetség is megerősítette, hogy az orosz teniszezőnőt letartóztatták, részleteket azonban egyelőre nem közöltek. Annyi azonban bizonyos, hogy bunda áll az ügy hátterében.

A 26 éves Sizikova- Ekaterina Alexandrova oldalán - 6:1, 6:1-re kikapott az Ajla Tomljanovic/Storm Sanders ausztrál duótól a női párosok első fordulójában, de nem a csütörtöki meccs miatt vették őrizetbe.
Tavaly szeptemberben a francia ügyészség vizsgálódni kezdett egy, a Garroson játszott női páros meccs ügyében.
A nyomozást csoportosan elkövetett csalás és vesztegetés miatt indították a hatóságok a Sizikova/Madison Brengle – Andreea Mizu/Patricia Mari mérkőzés kapcsán. Az orosz amerikai kettős úgy kapott ki, hogy 7:6, 6:4-re, hogy a második játszma ötödik játékában Sizikova két kettős hibát is ütött, valamint elkövetett egy meglepően csúnya rontást is.
Sizikova was arrested by French Police - here's the fifth game of the second set from last year match that police is looking at
A mérkőzésre több tízezer eurós tétben érkeztek fogadások a világ különböző tájairól a románok javára. Ráadásul épp az orosz lány hibái előtt. A rendőrség ezen a ponton fogott gyanút.
A Roland Garros biztonsági személyzete megpróbálta megakadályozni, hogy a rendőrök és a nyomozók letartóztassák Sizikovát, de nem jártak sikerrel. Később a szállodai szobáját is átkutatták.
Shamil Tarpischev, az Orosz Teniszszövetség elnöke azt mondta az orosz állami hírügynökségnek, hogy tájékoztatták őt Sizikova letartóztatásáról. A TASS arról is beszámolt, hogy a párizsi orosz nagykövetséget is értesítették a történtekről.
„Semmiféle dokumentumot nem kaptunk az esettel összefüggésben, így aztán nehéz megítélni, mi is történt pontosan” – mondta Tarpischev.
forrás: Reuters, MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés