Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A női tenisz zsenije szerint Osaka karizmatikus és komplett játékos

Takács Márton

Publikálva 28/05/2021 - 20:50 GMT+2

A hétszeres Grand Slam-győztes Justine Henin szerint Naomi Osaka komplett játékos, és a női tenisz mezőnyének jelenlegi vezére. A korábbi belga világelső Serena Williamsről is elmondta véleményét.

Naomi Osaka a madridi tornán

Fotó: Getty Images

Nagyon jó véleménnyel van Osakáról a sportág történetének legtechnikásabb és legokosabb női játékosa.

Naomi Osaka hihetetlen, 23 mérkőzéses győzelmi sorozatot produkált idén, amelynek eredményeként két Grand Slam-tornát is nyert, mielőtt szériája Miamiban márciusban véget ért volna. Justine Henin úgy véli, hogy Osaka fizikai állapota és mentalitása nagymértékben javult az elmúlt két évben, és ez az általa elért lenyűgöző eredményekben is megmutatkozik. A japánnak már négy GS-címe van 23 éves korára (Ausztrál Open: 2019, 2021; US Open: 2018, 2020), Henin pedig úgy véli, hogy évekig uralhatja a női mezőnyt.
"Sokkal pozitívabb vagyok, mint két évvel ezelőtt, mert úgy érzem, hogy van némi stabilitás a női tenisz terén. Úgy gondolom, hogy Osakával van valakink, aki a következő években valóban a női tenisz éllovasa lesz. Amikor megnyerte az első US Openjét és Ausztrál Openjét, minden újnak tűnt számára, és eltartott egy ideig, amíg megszerezte a státuszát, mert amikor világelső lett, az nagyon nehéz volt számára. Nagyon félénk volt, és ez bonyolult helyzetnek bizonyult számára.
Úgy gondoltam, hogy már akkor lenyűgöző volt, de azóta fizikailag fejlődött, nagyon-nagyon gyorsan mozog, és sokkal jobb lett a pályán. A sebessége és a tenyerese egészen elképesztő. Mentálisan is fejlődött. Az Ausztrál Openen két meccslabdát hárított Garbine Muguruza ellen. A szervája egy kicsit Serena Williamsére emlékeztet, aki néha nem játszott olyan jól, de amikor jól kellett játszania, akkor megtette.
Naomi egy karizmatikus és komplett teniszező. Gyorsan és kiegyensúlyozottan játszik, fizikálisan sokat fejlődött, ezért nagyon lenyűgöz a játék szintje, amelyet még elérhet." – nyilatkozta Henin a Sky Sportsnak.
picture

Justine Henin egy Serena Williams elleni Garros-meccsén 2003-ban

Fotó: Eurosport

Minden idők egyik legzseniálisabb teniszezője úgy gondolja, a verseny szintje nagymértékben javult a női mezőnyben. A 39 éves Serena Williamsnek nehéz dolga lesz, hogy a rekordbeállításnak megfelelő 24. Grand Slam-címét ezen a Roland Garroson szerezze meg.
"Azt hiszem, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz, mert most anya, és érzelmileg megváltozott. A tűz még mindig benne van, de ugyanaz, mint korábban, amikor csak a tenisz volt az életében? Ez is egy kérdés. Azt hiszem, ott akar lenni. Még mindig benne van a szenvedély, de most anya, más dolgokkal kell megküzdenie, és ez megváltoztatja az életet. Nagyon csodálom azért, mert közel 40 évesen még mindig ott van, de nehéz lesz." – tette hozzá Henin.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés