Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A kristálygömb sem tudná megmondani, kik lesznek a női döntősök

Wojciechowski Patricia

Publikálva 09/06/2021 - 20:20 GMT+2

Iga Swiatek kiesésével eldőlt, hogy új Grand Slam-győztes születik a nőknél. Miután egyik lány sem járt még a torna ezen szakaszában, izgalmas és kiszámíthatatlan elődöntőkre számíthatunk. Megéri tehát az Eurosportra kapcsolni csütörtökön is!

Maria Sakkari

Fotó: Getty Images

A női elődöntőkre kerül sor a Roland Garros csütörtöki játéknapján. Négy olyan teniszező játszik a fináléba jutásért, akik pályafutásuk legjobb Grand Slam-eredményét érték el már eddig is. Megjósolhatatlan végkimenetelű találkozók következnek, de ha hasonlóan szoros csatákat látunk, mint a negyeddöntőkben, akkor nem fogunk csalódni.

Anastasia Pavlyuchenkova - Tamara Zidansek

Kevés olyan teniszező van, aki ennyire megérdemelte első Grand Slam-elődöntőjét, mint Anastasia Pavlyuchenkova. Az orosz játékos eddig hatszor bukott el a legjobb nyolc között, most 29 évesen szetthátrányból fordítva, nagy csatában legyőzte párospartnerét, Elena Rybakinát, és több mint tíz éve tartó próbálkozás után végre eljutott az elődöntőig. Pavlyuchenkova hatalmas tehetségként robbant be a női mezőnybe, ennek ellenére ott van ugyan évek óta a ranglista első felében, és rendkívül veszélyes a legjobbakra nézve, eddig mégsem sikerült kiemelkedő Grand Slam-eredményt bemutatnia. Az idei Roland Garroson viszont hatalmas lehetőséget kap, hiszen nem maradt versenyben olyan teniszező, akit ne tudna legyőzni.
Tamara Zidansek valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy a döntőbe jutásért játszhat a Roland Garroson. Korábban már írtunk arról, milyen érdekes a szlovén lány története, aki junior snowboard-bajnokból lett teniszező, és önmagát későn érő típusnak tartva, 23 évesen készül betörni az élmezőnybe. Zidansek a tenisz mellett pszichológiát tanul, talán ez is segítette abban, hogy két maratoni mérkőzést tudjon nyerni az idei Roland Garroson. Az első körben döntőszett 9:7-re gyűrte le a US Open-bajnok Bianca Andreescut, a negyeddöntőben egy nagyon fordulatos találkozón, 8:6-ra múlta felül Paula Badosát. Minden bizonnyal elég fáradt már Zidansek, aki első szlovén női teniszezőként szerepel Grand Slam-elődöntőben, de miután Pavlyuchenkova is hosszú találkozón van túl, nem lesz esélytelen csütörtökön, ha olyan szépen játszik, mint a torna korábbi fordulóiban.
picture

Anastasia Pavlyuchenkova

Fotó: Getty Images

Maria Sakkari - Barbora Krejcikova

Igazán jól alakul a görögök számára a mostani Roland Garros, hiszen történelmet írtak azzal, hogy két teniszezőjük is ott van a legjobb négy között. Stefanos Tsitsipas elődöntős szereplése egyáltalán nem meglepetés, Maria Sakkari esetében szintén lehetett sejteni, hogy megvan a játéka egy ilyen sikerhez, mégsem lehetett elvárni, hogy idáig jusson. Óriási teljesítmény volt tőle, ahogy pályafutása első negyeddöntőjét lejátszotta, a lassabb kezdést követően Sakkari olyan magabiztosan adogatott a címvédő Iga Swiatek ellen, hogy a lengyel teniszezőnek alig volt esélye fogadóként. Ha így folytatja a 25 éves görög játékos, akkor még abban is reménykedhet, hogy a várakozásokkal ellentétben nem Tsitsipas, hanem ő lesz Görögország első Grand Slam-győztes teniszezője.
Ehhez először Barbora Krejcikovát kellene legyőznie, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. A cseh teniszező legjobb eredményét érte el egyéniben, párosban viszont nyert már öt Grand Slam-tornát, a mostani mezőnyben ez kifejezetten nagy előnyt jelenthet számára. Akármilyen furcsán hangzik, ő a legtapasztaltabb teniszező a versenyben maradt lányok közül, hiszen jól tudja, milyen egy Grand Slam-elődöntőt, döntőt lejátszani, más kérdés, hogy most párospartner nélkül, egyedül kellene megoldania a fináléba jutást.
picture

Nem lesz címvédés, lebombázták a pályáról a tavalyi bajnokot

Mindkét találkozó nagyon izgalmasnak és érdekesnek ígérkezik, és miután nincsenek egyértelmű esélyesek, az utóbbi évek legnehezebben megtippelhető végjátéka következik. Az Eurosporton 15 órakor előbb a Pavlyuchenkova-Zidansek, majd a Sakkari-Krejcikova mérkőzéssel jönnek a női elődöntők.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés