Az egyik ugye nagyon simának tűnik. Nem tudom milyen fantázia kell ahhoz, hogy valaki úgy lássa, Melzer megverheti Rafát, én mindenesetre azzal a fantáziával nem rendelkezem. Bár az is igaz, hogy azt sem tudtam elképzelni, hogy Jürgen Melzer valaha, bárhol, bármilyen borításon Grand Slam elődöntős lehet. Az első gondolatom az volt, hogy az ilyen menetelések valahol itt szoktak véget érni, és bár azóta jutottak eszembe ellenpéldák (Bagda Nalbi ellen például), ezt most sem gondolom másként.
Eddigi két meccsükön Rafa bukott összesen nyolc játékot, nagyon meglepő lenne, ha ma ennél többet veszítene.

DV725210

Fotó: Eurosport

*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
A Söderling - Berdych már más tészta, és nem azért mert szerintem a tenisz történetében először fordul elő, hogy egy challanger torna döntője alig több mint egy év múltán GS elődöntőben ismétlődik meg (Sunrise 2009, tudom speckó, de akkor is jópofa), hanem mert nagyon egyforma teniszt játszanak mind a ketten.
Nagyon egyformát és nagyon jót. Éppen ezért az egymás elleni mérleg is eléggé kiegyensúlyozott, legtöbbször nem is a aktuális forma döntött eddig, hanem, hogy kinek milyen napja volt éppen.
Robin olyan szempontból nyilván előnyben van, hogy neki már van tapasztalata a Garros elődöntőket illetően, ráadásul nem is akármilyen tapasztalata, hiszen tavaly Gonzát verte ugyanitt ötben. Ráadásul Tomas nemcsak hogy élete első elődöntőjét vívja Grand Slamen, hanem első mérkőzésére készül a Chatrier-n is idén (őszintén szólva így hirtelen nem is tudom játszott-e itt már valaha), míg Söderling ugye itt verte kedden Rogert, tavaly pedig Nadalt, és saját bevallása szerint is imádja a pályát.
Neki tehát ez az egész nem lesz egy akkora etvasz, mint Berdychnek, de az is igaz, hogy nem tudjuk Berdych hogyan reagál ezekre az etvaszokra. Ha jól akkor elkezdhetünk teniszszakmai kérdésekről is elmélkedni. Például arról, hogy lehet mindent eldönt majd az adogatás, de ha nem, akkor előtérbe kerülhet, hogy Tomas talán egy lehelettel kiegyensúlyozottabb alapvonalról.
De én inkább gondolom azt, hogy Berdych picit beremeg, Söderling meg higgadt lesz, mint mindig (talán a tavalyi döntőt leszámítva). És akkor bekövetkezik az, amit szerintem pont egy éve végképp senki nem gondolt, hogy Robin Söderling megint döntőt játszhat a Garroson.
És nem is esélytelenül.
*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33