Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A férfi döntő elé

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/06/2010 - 08:23 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

picture

sod2

Fotó: Eurosport

Hát ha egy tegnapi poszt címéből (salak a salakiaké) indulok ki, akkor ugye egyértelmű, hogy Rafa. Sőt ha továbbmegyek, és a teniszszakmai okokat boncolgatom, akkor bizony könnyedén előfordulhat, hogy a férfi döntő egyik legfontosabb tényezője pont ugyanaz lesz, mint a nőié volt.
Tudniillik ha ma is napos idő lesz, és Rafa pörgetései kipattannak a világból, akkor azok komoly problémát okozhatnak Robinnak. És bár nyilván vannak dimenzióbeli eltérések, tehát Rafa és Francesca pörgetése nem ugyanoda pattan fel, azt se feledjük, hogy ezek a dimenzió-béli eltérések a túloldalt is megvannak. Söderling sem akkora, mint Stosur.
A probléma tehát lehet hasonló nagyságrendű, vagy akár még nagyobb is, hiszen Robin Söderling semmilyen más módon nem nyerhet, mint ahogyan nyert tavaly a negyedik körben. Végtelenül laposan, agresszíven, de ugyanakkor kevés hibával teniszezve. Le kell ütnie a pályáról Nadalt, de ehhez nagyon-nagyon sok labdát meg kell ütnie felszállóágban is, mert ha hátra szorul, veszít.
Mint ahogyan nagyon sok dolgot lehet mondani, hogy mikor veszít. Ha rosszul adogat, ha nem fogad úgy, ahogy Roger ellen, ha sokat hibázik a hálónál, vagy ha egyszerűen csak nem olyan türelmes, mint amilyennek Rafa ellen lenni kell. Mert az ugyan teljesen egyértelműen igaz, hogy Nadal sokkal agresszívebb, támadóbb teniszt játszik már salakon is, mint mondjuk két éve, de ettől még az a tulajdonsága megmaradt, hogy háromszor-négyszer kell a pontot megnyerni ellene.
Ami viszont szellemileg iszonyatosan nehéz.
picture

raf2

Fotó: Eurosport

Ha mindezeket nem csinálja meg tökéletesen Robin, akkor szerintem kikap annak ellenére, hogy az utóbbi két meccsüket ő nyerte, továbbá, hogy már nem az első GS döntőjét vívja, mint tavaly Roger ellen. (Mellékszál, de nem akarom kihagyni: eddig azt hittem, Murray a legpechesebb, mert az első két GS döntőjét Rogerrel vívta, de most úgy hiszem, Söderling az élre ugrott. Két Garros döntő, egy Federer, egy pedig Nadal ellen szerintem überelhetetlen.)
Nadal helyzete papíron egyszerűbb, de tényleg csak papíron, és csak azért, mert le lehet írni akár egy mondatban is. Neki azt kell elérnie, hogy Söderlingnél a fent felsorolt problémák valamelyike jelentkezzen. Nyilván arra, hogy Robin hogyan szervál, arra nem sok ráhatása van, de arra már akad, hogy Robin honnan kénytelen játszani. Minél hátrébb képes tartani, annál több az esélye.
Szerintem olyan 60-70%, ami azért jelentősnek mondható, de tutinak semmiképp.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés