Ahhoz képest, hogy azt hiszem senki nem várt komolyabb izgalmakat a második elődöntőtől, végül egész komoly kis harmadik játszma kerekedett a dologból, melynek méltó megkoronázása volt Rafa és Cedric Pioline angolul folytatott kvaterkája a pálya közepén. A cím innen. Azt hiszem értékes információ, hogy Nadal fölényes győzelmet aratott úgy a megfelelő igeidők használata, mint az angol nyelvtől legkevésbé különböző kiejtés terén.
Ilyen sima győzelmet arathatott volna akkor is, ha a harmadik játszma végén nem kalandozik el picikét, viszont akkor nem tudtuk volna meg,  milyen az, amikor pár osztrák a Philippe Chatrier-t keresztezi egy síparadicsom hüttéjével, és csak azért nem az asztalon táncol, mert csak székek vannak.
De aztán Nadal többek között azért is Nadal, mert ilyen körülmények között ő nem veszíti el a rövidítést, akkor sem, ha a második meccslabdáját mondjuk egy csinos kis rövidítéssel hárítják.
*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
Szemben mondjuk Noléval.
Így aztán Rafa ötödször is döntős, hat alkalomból, ami azért nagyon nem akármi, ráadásul szettveszteség nélkül. Igaz ha végiggondoljuk kiket vert, akkor előzetesen talán ha Almagroról lehetett elképzelni, hogy szettet vesz el, de ez nem az ő problémája. A probléma az talán pont ebből származhat, majd vasárnap, mert azért olyan igazán nagy csatán sincs túl, arról nem beszélve, hogy megközelítőleg sem játszott olyan stílusú teniszezővel, mint Robin.
De ez már egy másik történet.

rafanadal

Fotó: Eurosport

*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33