Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A feje a legélesebb kés a fiókban, pedig a tenyerese is brutális

Kálmán Laci

Publikálva 10/06/2021 - 12:46 GMT+2

Edzője szerint a Roland Garros döntőjéért játszó szlovén játékos hirtelen hazája pszichológusává lépett elő.

Tamara Zidansek

Fotó: Getty Images

Tamara Zidansek hatalmas menetelésben van Párizsban. A világranglista 85. helyezettjeként ott van a legjobb négy között úgy, hogy sírból hozott vissza meccseket, illetve hajszálon függő összecsapásokat fordított a maga javára.

Három olyan döntőszettes mérkőzésen is túlvan, melyek megnyerése láttán a legnagyobb bajnokok is megnyalhatták mind a tíz újukat. Zidansek mentálisan elképesztően erős, edzője, Marjan Cuk szerint egyszeriben ő lett két millió szlovén pszichológusa.
Arról már korábban írtunk, hogy Zidansek snowboardosból lett teniszező. A 23 éves szlovén lánynak azonban a sport mellett van egy másik nagyon fontos elköteleződése is az életében. Pszichológiát tanul, ugyanis pályafutása végeztével majd pszichoterapeuta, mentális edző szeretne lenni.
Cuk és az edzői stáb többi tagja is beszélt Zidanseknek arról, hogy ő bizony most hatalmas inspirációt jelenthet egész Szlovénia számára.
„Nézd, te ezt tanulod, így most te lehetsz egész Szlovénia, mind a két millió ember mentális trénere” – mondta neki Cuk. „Ha kimész a pályára, és megmutatod, micsoda erő rejlik benned, ha megmutatod, mennyire tudsz küzdeni, az emberek követni fognak téged. Tehát egész könnyedén lehetsz két millió szlovén pszichológusa.”
„Ez az utunk, nem igaz? Rám nézett, és láttam a szemén, hogy tudja, miről beszélek. Mondta, hogy most már érti, hogy eddig csak a kis képet, önmagát figyelte, de így már fölülről látja az egészet, most már látja a nagyobb képet.”
Zidansek azzal kezdte a Garrost, hogy az első körben szetthátrányból fordítva, döntő szett 9:7-re verte Bianca Andreescut. A harmadik körben Katerina Siniakovát győzte le úgy, hogy az első játszmát 6:0-ra elbukta, és a másodikat is rövidítésben hozta. Az előző fordulóban pedig Paula Badosát búcsúztatta döntő szett 8:6 arányban.
picture

Zidansek

Fotó: Getty Images

Anastasia Pavlyuchenkova lesz az ellenfele az elődöntőben. Ha Zidansek nyer, világranglista 85.-ként a legalacsonyabban rangsorolt döntős lesz a Garros történetében.
„Hatalmas áttörés volt számomra, hogy győzni tudtam az első fordulóban” – fogalmazott Zidansek. „Abból a meccsből rengeteg önbizalmat merítettem.”
A története tényleg lenyűgöző Párizsban. Korábban, az első nyolc Grand Slam-főtáblás próbálkozása alkalmával egyszer sem jutott túl a második fordulón. Most meg ott van a legjobb négy között, és még nem tudni, hol a vége.
A tenyerese egészen kivételes, rengeteg pontot nyer vele. A Badosa elleni negyeddöntőben 34 nyerőt ütött csak arról az oldalról. Eddigi öt meccsén pedig 109(!) foghatatlan tenyerese volt. Brutális!
Edzője szerint tanítványa tenyerese valóban káprázatos, azonban figyelmeztetett, ne gondolja senki, hogy egy amolyan egytrükkös játékosról van szó.
picture

Tamara Zidansek

Fotó: Getty Images

„Mindenki csak a tenyereséről beszél” – mondta Cuk. „Egyetértek abban, hogy az tényleg egy nagy fegyver a kezében. De véleményem szerint legalább ötféle töltény van a zsebében. Rengeteget javult a fonákja is, az ejtései is veszélyesek, és a hálónál is jól dolgozik. Kiemelném továbbá, hogy milyen jól variálja az adogatásait.”
És ebben a felsorolásban még nincs is benne a feje, ami talán a legélesebb kés a fiókban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés