Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A szélsőségek és a tető alá hozott visszavágók napja volt a hétfői a Roland Garroson

Nánási Antal

Frissítve 06/06/2023 - 09:45 GMT+2

Egy már létrejött közelmúltbéli mérkőzés visszavágója mellett leginkább újabb visszavágók létrejöttéről szólt a Roland Garros hétfői játéknapja. A negyedik fordulót záró mérkőzésdömping a hölgyeknél egy kivétellel sima összecsapásokat hozott, míg a férfi mérkőzések során a nappali programot a szoros, míg az esti mérkőzéseket a sima mérkőzések jellemezték.

Zverev a harmadik esti meccsét is megnyerte a Chatrier-n, teljes a negyeddöntős mezőny

Az egyéni mérkőzések a tornának ebben a szakaszában már általában a két nagy pályára korlátozódnak, a többi pályát pedig ilyenkor a páros-, valamint a juniortornák résztvevői veszik birtokba. Nem volt ez másképp a Roland Garros negyedik fordulójának második napján sem, mind a nyolc egyéni mérkőzést ugyanis, igazságos arányban elosztva, a Philippe Chatrier-, valamint a Suzanne Lenglen Stadionban játszották le.
A változás csupán annyi lett végül, bár ez nyilván nem volt előrelátható, hogy a nagyobb izgalmakat hozó, egyúttal hosszabb mérkőzések a második számú Garros stadionnak számító Lenglenre kerültek.
Rögtön a nap nyitányán itt vívott 3 óra 51 perces csatát a női tábla tizennegyedik kiemeltje, Beatriz Haddad Maia, valamint a kiemelés nélkül versenyző Sara Sorribes Tormo.
A brazil játékos, aki az utóbbi egy évben vált a surranópályán klasszissá, maratoni győzelmével 55 év után ad ismét Brazília negyeddöntőst a Roland Garros női mezőnyében. Haddad Maia szett- és brékhátrányból küzdötte magát nyerő pozícióba, különösen a középső szett során 0-3 után sorozatban megnyert hat játék sejtette, itt valami nagy dolog készül. Győzelmi beszédében Haddad Maia a mérkőzésen belüli fokozatosságra hívta fel a figyelmet:
“A győzelem kulcsa szerintem az, hogy az eredménytől függetlenül minden egyes labdamenetre figyelve kell játszani. Próbáltam nehéz helyzetben is pozitív maradni, leginkább azért, mert úgy gondoltam, ha ideges leszek, az látszani fog rajtam, és az ellenfelem észreveszi.”
picture

Haddad Maia 55 év után az első brazil nő a nyolc között

A szerdai negyeddöntőben a brazil játékos ellenfele az az Ons Jabeur lesz, aki könnyedén, 6-3, 6-1 arányban verte a Chatrier első mérkőzésén az amerikai Bernarda Perát. A felkészülési időszakban sérüléssel bajlódó, emiatt Madridot kihagyni kényszerülő tunéziai teinszező sikerével az első afrikai játékos lett, aki mind a négy Grand Slam-tornán el tudott jutni legalább a legjobb nyolcig.
“Mindig öröm és megtiszteltetés az országom nevében pályára lépni és feszegetni a határaimat.” – kezdte értékelését a sikert követően Jabeur.
“Nagyon sok olyan embert látok, akikről tudom, hogy meglehetősen sok pénzt fizettek a repülőjegyért, hogy itt lássanak, és tudom, hogy otthon sokan nagyon korán kelnek, csakhogy megnézzék a meccsemet. Ezek erőt adnak nekem, és ezeket az erőket próbálom a sikerek elérésére fordítani.”
picture

Jabeur először jutott be a Roland Garros negyeddöntőjébe

A Lenglen-pálya következő mérkőzése nyolc perccel a nyitó találkozó hosszát is felülmúlta, Holger Rune és Francisco Cerundolo ugyanis egy perc híján négy órán keresztül küzdött egymással, aminek egy döntőszett rövidítésben eldőlő óriási csata lett az eredménye.
A Roland Garros hivatalos honlapján közölt érteléssel egyetértve jegyezzük meg, a dán játékosról eddig is tudtuk, hogy megvan a játéka a nagy sikerekhez, hétfőn azonban kiderült, hogy a szíve is a helyén van.
Nem törte meg ugyanis, hogy amikor 2-1-re vezetett a szetteket tekintve, akkor kapott a nyakába egy 6-1-es szettet, meg egy lélektanilag fölé növő Cerundolót a döntőszett elején. Az sem nyomta agyon, hogy amikor a döntőjátszmában 5-4-nél szerválhatott a mérkőzés megnyeréséért, akkor az argentin visszabrékelt, sőt 6-5-re meglépve még Rune kellett, hogy adogatóként a mérkőzésben maradjon.
És azt is kihordta lábon, hogy a tízpontos rövidítésben minibrék-hátrányba került, majd akkor lépett meg, amikor a legjobban kellett. 7-7-nél állva hagyta Cerundolót, 9-7-nél pedig rögtön az első mérkőzéslabdáját értékesítve le is zárta a találkozót.
“Fájdalmas vereséget szenvedtem a tornának ebben a szakaszában idén Ausztráliában, ezt mindenképpen el akartam kerülni Párizsban. Éreztem, hogy ezek életreszóló élmények, próbáltam élvezni a helyzetet.” –
picture

Rune négyórás thrillert nyert meg az újabb Garros-negyeddöntőért - Összefoglaló

Ahol egy régi jó ismerős, nem mellesleg regionális riválisa, a tavaly döntős Casper Ruud vár rá. A Philippe Chatrier Stadion második mérkőzésén a norvég teniszező három szoros szettben (7-6, 7-5, 7-5) verte a genfi győztes chilei Nicolas Jarryt, akinek ezzel vissza is vágott a néhány hete Svájcban elszenvedett vereségért. S ha már visszavágó, a Ruud-Rune párharc hatodik felvonása a 2022-es negyeddöntő, valamint a közelmúltbeli római elődöntőjük visszavágója is lesz egyben, amelyen egy jó formában lévő Rune csap össze a mérkőzésről mérkőzésre fejlődő Ruuddel. Egy biztos, kihagyni semmiképpen sem éri meg azt a találkozót.
picture

Szoros, háromszettes győzelem után már a legjobb 8 között a tavalyi döntős

Ugyancsak a központi helyszínen vívta meg sikerrel a maga mérkőzését a tavalyi döntős Coco Gauff, aki egy szoros és egy sima játszmában (7-5, 6-2) verte a szlovák Anna Karolina Schmiedlovát. Az amerikai tinédzser ellenfele a legjobb nyolc között, egy újabb visszavágó keretében, az őt egy éve a fináléban legyőző Iga Swiatek lesz. A világelső mindössze 31 percet töltött a pályán hétfőn, miután 5-1-es vezetésnél sérülés miatt feladta a mérkőzést ellene az ukrán Lesya Tsurenko.
picture

Coco Gauff harmadszor jutott negyeddöntőbe a Garroson - Összefoglaló

A mérkőzést követően az ukrán teniszező elmondta, Elena Rybakinához hasonlóan valamilyen vírus támadta meg a szervezetét, amelyet megpróbált leküzdeni, de a pályán tehetetlennek érezte magát, ezért inkább a mérkőzés feladása mellett döntött.
A Suzanne Lenglen pálya első két mérkőzésének köszönhetően hétfőn gyakorlatilag a második számú stadionban is rendeztek esti programot, 20:00 ugyanis bőven elmúlt már, amikor Thomas Martin Etcheverryt és Yoshihito Nishiokát pályára szólították. A japán meglepetésember az első szett végéig tudta tartani magát, a rövidítésben elveszített játszmát követően a következő két szettben már csak egy játékot tudott nyerni.
picture

Roland-Garros: Etcheverry - Nishioka - a mérkőzés legjobb pillanatai

A negyeddöntővel Grand Slam-összevetésben élete legnagyobb sikerét elérő argentin teniszező ellenfele a Chatrier hivatalos esti programjában győző Alexander Zverev lesz, aki három sima játszmában verte a nagyon bizonytalan és rengeteget hibázó Grigor Dimitrovot.
A siker, és a következő ellenfél egyben azt is jelenti a német számára, hogy egy évvel a szörnyű sérülését követően elérhető közelségbe került, hogy ismét a legjobb négy közé kerüljön a francia nyílt teniszbajnokságon.
picture

Alexander Zverev

Fotó: Getty Images

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés