Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic, Alcaraz és Tsitsipas a pályán, érkezik az első női meccs az esti programban

Minich Réka

Frissítve 04/06/2023 - 11:03 GMT+2

A Roland Garros nyolcadik napját rendezik vasárnap, ahol a férfiak között pályára lép az első kiemelt Carlos Alcaraz, valamint a rekordgyőzelemre hajtó Novak Djokovic is. A nőknél a helyiek a már-már tiszteletbeli francia Elina Svitolinának drukkolhatnak, ha már minden hazai játékos kiesett. Idén először végre női meccs került az esti programba, Sabalenka és Stephens nyithatja a sort.

A rangadó elmaradt, Alcaraz lesimázta Shapovalovot a nyolcaddöntőért

A Roland Garros nyolcadik napját rendezik vasárnap, pályán Alcaraz, Djokovic, Tsitsipas valamint Sabalenka és Svitolina is.

Aryna Sabalenka (2) – Sloane Stephens

Végre női mérkőzés került a Philippe-Chatrier esti programjába! Sokan már hiányolták a lányokat a nap főmérkőzéséről, elsőnek az Australian Open idei győztesének és az amerikai Stephensnek jutott a megtiszteltetés 2023-ban.
A fehérorosz teniszezőnek korábban nem sok sikerélmény jutott Párizsban, de idén végre túljutott a második fordulón, ráadásul az első három meccsén könnyedén, szettveszteség nélkül jutott tovább, amivel az idei Grand Slam-mérlege 10/10.
Stephens szintén Grand Slam-győztes, igaz még 2017-ben nyerte meg a US Opent, majd az azt követő évben elődöntőig jutott a Garroson is. Idén nem volt könnyű a sorsolása, az első fordulóban a 16. kiemelt Karolina Pliskovát verte ki, majd Varvara Gracheva és Yulia Putintseva legyőzésével harcolta ki a Sabalenka elleni mérkőzést.
Egymás ellen eddig háromszor játszottak, és mindig Sabalenka nyert, de a meccseik mindig eljutottak döntő szettig.

Carlos Alcaraz (1) – Lorenzo Musetti (17)

Carlos Alcaraz arra készül, hogy pályafutása során először nyerjen Musetti ellen. Kettőjük meccse zárja a Philippe-Chatrier nappali programját. Az olasz remek mérlegét árnyalja, hogy eddig csak egyszer léptek egymás ellen pályára, tavaly Hamburgban, szintén salakon, három szettben nyert az olasz.
A 20 éves spanyol tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, annak ellenére, hogy Denis Shapovalov ellen zseniálisan teniszezett.
A két játékos remekül kijön egymással, Musetti nem csak barátjának, de példaképének is tekinti Alcarazt.
„Egy új generáció legjobbja, egészen új módon játszik. A nagy hármas után először ő tudott Grand Slamet nyerni, szóval a fiatalok számára igazi inspiráció, hiszen mi is mind ezt akarjuk elérni. Az biztos, hogy őt kell utolérnünk hozzá.”

Stefanos Tsitsipas (5) – Sebastian Ofner

A Suzanne-Lenglen pályán ezzel a meccsel zárul a vasárnapi program. Tsitsipas eddig magabiztosan menetel, mindössze csak egy játszmát veszített, amivel sorozatban negyedjére is eljutott a Roland Garroson a negyedik fordulóig.
A negyeddöntőben Alcarazzal találkozhat, de előtte még át kell magát verekednie a selejtezőből feljutott osztrák Ofneren.
Az osztrák jelenleg a 118. helyen áll a világranglistán, de már olyan neveket ejtett ki, mint Sebastian Korda vagy Fabio Fognini. Tsitsipas tudja, hogy nem becsülheti le az ellenfelét.
„Talán nem az a srác, akit gyakran látunk a Grand Slameken, de biztos, hogy magabiztos lesz, hiszen jó formában van. Komolyan veszem, úgy készülök, mint bármelyik másik meccsemre.”

Elina Svitolina – Daria Kasatkina (9)

Ha már francia játékos nem maradt versenyben, akkor Elina Monfils számíthat az összes hazai drukker biztatására a Suzanne-Lenglenen, ahol a harmadik meccs lesz a Kasatkina elleni mérkőzése. Az ukrán versenyző csak néhány hónapja adott életet közös gyermeküknek, az ő szereplése eddig az egyik legkellemesebb meglepetése a tornának. Ráadásul egyáltalán nem mondhatni, hogy tudott spórolni az energiáival, hiszen már kétszer kellett szetthátrányból fordítania.
„Az előző két mérkőzésen nem alakult számomra jól az első játszma, de sikerült megtalálni a játékomat és fordítani tudtam. A végén sikerült túljutnom a nehéz pillanatokon is. Keményen dolgozok, hogy vissza tudjak térni a legjobbak közé.
Szépen lassan egyre több győzelmet tudok szerezni, ami azt jelzi, hogy valamit jól csinálok.”
Korábban már hatszor játszottak egymás ellen és eddig mindig Svitolina nyert. A mérkőzés végén kézfogásra nem számíthatunk, hiszen Svitolina többször is elmondta, hogy nem üdvözli az orosz ellenfeleit, ezzel pedig a fronton harcoló honfitársai számára próbál gesztust gyakorolni.

Novak Djokovic (3) – Juan Pablo Varillas

Meglepően korán, már a második meccsen láthatjuk Novak Djokovicot a Philippe-Chatrier pályán; a szerb és a perui meccse 12.30 előtt nem fog elkezdődni.
Djokovic az előző fordulóban szoros meccsen jutott túl Alejandro Davidovich Fokinán, az első két szett rövidítésig jutott el, több mint két és fél órán keresztül gyűrték egymást csak ezekben a szettekben.
A szerb továbbra is a rekord, 23. Grand Slamére hajt, de elmondása szerint annyi sérülése van, hogy felsorolni is nehéz lenne.
Ellenfele az a Varillas lesz, aki már 15 szetten túl van, viszont a győzelmével 1994 után jutott be újra perui játékos a Roland Garros negyedik fordulójába.
„Remek dolog ez az egész országnak. Nem igazán opció ez a fiataloknak, hogy profi teniszezők legyenek, de a győzelmem is jelzi, hogy nem lehetetlen. Kemény munkával, önfegyelemmel, kitartással és sok hittel ezt is el lehet érni.
Elképesztő érzés, nehezen tudom leírni, hiszen sok év kemény munkája van benne. A családom és a csapatom nélkül már nem lennék itt, ezért is tudom ennyire élvezni ezt a győzelmet most.”
Az biztos, hogy Djokovic ellen pályafutása legnagyobb győzelmét arathatná Varillas.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása