Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Carlos hatalmas inspirációt jelent nekem” – Musetti már várja az Alcaraz elleni derbit

Kálmán Laci

Frissítve 03/06/2023 - 15:55 GMT+2

Lorenzo Musetti káprázatos tenisszel verte azt a Cameron Norrie-t, aki pedig kifejezetten jó formában volt, és aki, ha ki is kap, ritkán kap ki simán. Ezúttal azonban olasz ellenfele ellenállhatatlan volt, és esélyt sem adott neki a győzelemre. Musetti a legjobbkor jött elő ezzel a mindent elsöprő tenisszel, hisz Carlos Alcaraz lesz a következő ellenfele.

Roland-Garros: Musetti - Norrie - a mérkőzés legjobb pillanatai

Carlos hatalmas inspirációt jelent nekem, Holgernek, Janniknak, és mindenkinek, aki most érkezik meg a teniszbe.
Nem tudjuk nem megmondani, mennyire szeretjük Lorenzo Musetti teniszét, az egykezes fonákját, az ösztönösségét, a friss kreativitását. Ha azt a tehetséget, amit kapott, teljesítményre, eredményekre tudná váltani, óriási bajnok lehetne belőle.
Az, hogy így lesz-e, még a jövő zenéje, az mindenesetre előremutató, hogy épp a Roland Garrosra került a legjobb formába. Elmondása szerint, meg hát látva a meccseit, az elmúlt két fordulóban nyújtotta az idén eddig a legextrább teljesítményt.
Eddig három sima meccsen van túl, játszmát még nem vesztett, legutóbb Cameron Norrie-t verte 6:1, 6:2, 6:4-re.
picture

Roland-Garros: Musetti - Norrie - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Nem tudom, hogy ez volt-e a legszebb meccsem, de valószínűleg az elmúlt két találkozómon nyújtottam a legjobb teljesítményt az idei szezonban” mondta Musetti. „Ez mindenképpen megerősíti, hogy jó formában vagyok, és ezt a jó formát ki tudom tenni a pályára is.”
„Nehéz megmondani, hogy ez minek köszönhető, talán jobban tudok összpontosítani a pontokra, úgy értem arra a pontra, amit éppen játszok. Ebből most kijött másfél órányi tenisz, ami tele volt jó energiákkal. A harmadik szettre egy kicsit talán túlságosan is megnyugodtam, így tudott egy kicsit visszajönni a meccsbe.”
picture

Lorenzo Musetti, Roland Garros 2023, Getty Images

Fotó: Getty Images

Norrie legyőzése egyszersmind azt is jelenti a számára, hogy Carlos Alcaraz lesz az ellenfele a legjobb nyolcba jutásért.
„Carlosban egy barátot látok, aki megnyitotta az utat az új generáció számára. A Nagy Hármas után ő nyerte először Grand Slamet, úgyhogy hatalmas inspirációt jelent nekem, Holgernek, Janniknak, és mindenkinek, aki most érkezik meg a teniszbe, és próbálja őt legyőzni, vagy legalább egy kicsit közelebb kerülni hozzá.”
Hivatalos tétmeccsen eddig egyszer játszottak egymás ellen, a tavalyi hamburgi döntőben, akkor Musetti győzött.
picture

Musetti emlékezetes meccsen múlta felül Alcarazt

„Az a meccs komoly önbizalmat adott nekem, persze most teljesen más pozícióból érkezünk meg erre a találkozóra. De szerintem élvezni fogjuk, már alig várom.”
A Philippe-Chatrier Stadion harmadik meccsét játsszák majd vasárnap.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés