Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal a nagybátyjával, Djokovic egy specialistával meccsel a negyedik fordulóban

Nánási Antal

Frissítve 28/05/2022 - 13:04 GMT+2

A kiemeltek diadalát hozta a Roland Garros hatodik versenynapja, amelyen nem minden magasabban rangsorolt játékosnak volt könnyű dolga. Djokovic és Nadal tett egy újabb lépést az egymás elleni negyeddöntő felé, Zverev pedig szüntelenül próbálja igazolni, hogy ő a titkos esélyes. A hölgyeknél három amerikai is nyolcaddöntőbe jutott, míg másfelől Grand Slam-győztesek búcsúztak pénteken Párizsban.

Rafa és Toni Nadal

Fotó: AFP

A Suzanne Lenglen Stadion harmadik mérkőzését pénteken Rafael Nadal vívta a nem csak a neve miatt sötét lónak tekintett Botic van de Zanschdulp ellen. A torna korábbi szakaszában Fabio Fognini személyében egy nagynevű játékost már búcsúztató holland nem tudott a spanyol rekordbajnok valódi ellenfele lenni ezen a napon, Nadal így simán, három játszmában biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Ahol ellenfele az a Felix Auger Alissime lesz, akinek boxában tulajdon nagybátyja, Toni Nadal foglal majd premierplánban helyet, mint a kanadai üstökös edzője. Felmerül tehát a kérdés, hogyan készül minderre Rafa?
„A meccsem után beszéltem Tonival. Személy szerint nekem teljesen egyszerű a helyzet, hiszen ő a nagybátyám. Nem hiszem, hogy a vesztemet akarja, ugyanakkor profiként nyilván a tanítványa győzelmén fog munkálkodni. Nekem ez a körülmény nem jelent problémát, és tudom, hogy ő is a legjobbat akarja nekem.”
Rafael Nadal
A Nagy Hármas jelenlévő tagjai közül Novak Djokovicnak is volt dolga a pénteki program során, méghozzá a Philippe Chatrier Stadionban, ahol Aljaz Bedene próbált meg ellenállást tanúsítani ellene. Mint utóbb kiderült, a három szettig tartó mérkőzésen Djokovicnak leginkább a lelátókon helyet foglaló hírességek adtak valós motivációt, a mérkőzést ugyanis simán tudta hozni. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a világelső kiemelte, Arsene Wenger, Clarence Seedorf vagy épp Zinedine Zidane szintű ikonok szeme láttára az ember megpróbál jobban teljesíteni, erre törekedett ő is. A kétszeres Garros-bajnok szerb egyszersmind megpróbált előre tekinteni a negyedik fordulóra, ahol Diego Schwartzman személyében egy a borítást nagyon jól ismerő ellenféllel nézhet majd szembe:
„Diego az egyik leggyorsabb srác a Touron, akinek ráadásul a legjobb eredményei salakpályás versenyekhez köthetők. Nehéz lesz ellene játszani, ezt már több borításon is tapasztaltam. Egy dologban lehetsz biztos ellene, hogy a labda mindenképpen visszajön a térfeléről. Úgy érzem, készen állok a küzdelemre annak ellenére is, hogy viszonylag kevés időt töltöttem a pályán.”
Novak Djokovic
A második forduló, és némi kockázatot vállalva, az egész torna legjobb mérkőzését Carlos Alcaraz vívta Albert Ramos Vinolas ellen szerdán. A spanyol tinédzser pénteken már az esti programba kapott besorolást, ahol kortársával, egyben monte-carlói legyőzőjével, Sebastian Kordával kellett szembenéznie. A péntek estét Alcaraz jóval kevésbé vette izgulósra, sima három játszmában verte ugyanis az amerikait, aki a teljes mérkőzésen egyszer sem tudta elvenni a spanyol adogatását. A mérkőzést követő nyilatkozatában Alcaraz legfőképpen a közönséget méltatta, kiemelve mindamellett azt, hogy edzője , Juan Carlos Ferrero igyekezett az ilyen helyzetekre is felkészíteni őt. Apropó Ferrero. Az ezúttal a pályaszéli interjút készítő Mats Wilander gonosz módon rákérdezett, mikor verte el utoljára a mester a tanítványát edzésen?
„Nem olyan régen, pár hete. Egy-egy szett erejéig Juan Carlos még mindig sokakat meg tud verni” – szólt Alcaraz válasza.
Sebastian Korda és Carlos Alcaraz
A férfi tábla pénteki mérkőzései közül meg kell még említenünk John Isner és Bernabe Zapata Miralles találkozóját, amelyet döntőszettben, majd négyórányi játékot követően a salakon jóval otthonosabban mozgó spanyol teniszező tudott megnyerni. Rajta kívül még Felix Auger-Aliassime és Alexander Zverev nyerte meg három szettben a maga mérkőzését, valamint egy játszmát elveszítve került a legjobb tizenhat közé a magát szépen lassan igazi salakspecialistává avató Karen Khachanov is.
A hölgyek mezőnyében a kiemeltek csatáját Leylah Fernandez nyerte Belinda Benciccsel szemben, valamint Sloane Stephens volt az, aki megállította az így is szép sorozatot építő, egykezes fonákot ütő Diane Parryt. Karolina Muchova szettelőnye birtokában szenvedett sérülése miatt a döntőszett derekán kényszerült feladni Amanda Anisimova elleni találkozóját, Coco Gauff viszont simán, két játszmában nyerve búcsúztatta a tíz évvel ezelőtt negyenddöntőt játszó Kaia Kanepit. A nap krónikájához tartozik, hogy Angelique Kerber és Viktoria Azarenka is kiesett Aliaksandra Sasnovich, illetve Jill Teichmannal szemben, így az alsó ágon már a negyedik fordulóra elfogytak a korábbi Grand Slam-győztes teniszezők.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés