Iga Świątek nem erőlteti meg magát, hogy újra motivált legyen.
Iga Świątek bevallotta, hogy nem tudja, milyen célt fog legközelebb üldözni, miután második Grand Slam-címét nyerte meg fölényesen a francia nyílt teniszbajnokságon.
A világelső lengyel beváltotta a torna előtti nagy favorit státuszát, hiszen mindössze egy szettet elhullajtva nyert Párizsban.
BNP Paribas Poland Open
A negyeddöntőben búcsúzott hazai tornáján a világelső Swiatek
29/07/2022 18:18
A döntőben mindössze négy játékot veszítve verte meg Coco Gauffot, és ezzel sorozatban 35. győzelmét aratta, amivel utolérte Venus Williams számait, aki a leghosszabb győzelmi sorozatot tudhatja magáénak ebben az évszázadban.
A rekordot jelentő 36. győzelmét és harmadik major-címét szerezheti meg Wimbledonban.
"Azt hiszem, mindig is hajszoltam a második Grand Slamet, mert mindig azt gondoltam, hogy 'oké, az első megtörtént, de a második csak megerősítés, hogy tényleg tudod, mit csinálsz'" - mondta Świątek a WTA Insidernek.
"Mindig is hatalmas tiszteletem volt Garbine Muguruza és Simona Halep iránt, sok olyan játékos van, aki kettőt nyert. Mindezek a lányok annyi éven keresztül állandóságot mutattak, és képesek voltak kétszer vagy még többször is nyerni.
Úgy éreztem, hogy mivel már kétszer is nyertem Grand Slamet, ez tényleg megerősít abban, hogy képes vagyok erre. Szóval egy kicsit ezt hajszoltam. Most nem tudom, hogy mit fogok kergetni."

Iga Swiatek sorozatban a 35. győzelmét, és a Roland Garros bajnoki címét is megszerezte - videó

A 21 éves lengyel mostanra zsinórban hat bajnoki címet nyert, és a WTA Tour egyértelmű uralkodója, majdnem kétszer annyi ranglistapontja van, mint az őt követő Anett Kontaveitnek (8631 vs. 4325).
A lengyel azt mondja, úgy érzi, hogy lezárult a fejezet a győzelmi sorozatában, és most már előre tekint a nyár hátralévő részére.
"Azt hiszem, amikor elkezdem Wimbledont, csak arra fogok gondolni, hogy túl legyek az első meccseken.
Nem fogok a szériára gondolni, mert tudom, hogy az nem segít nekem. Itt is ugyanezt csináltam, és tudom, hogyan kell ettől elválasztani a gondolataimat, és a teniszre koncentrálni.
De most biztos, hogy egy kicsit többet tudok erre gondolni, és szeretnék néhány meccset hozzátenni ehhez a sorozathoz. De úgy érzem, hogy ez a fejezet biztosan lezárult a salakszezonra, de a Sunshine Double (Indian Wells és Miami Open – a szerk.) után is.
Nem igazán volt sok időm pihenni, és most a Roland Garros után nagyon szeretnék pihenni. Mert akkor úgy voltam vele, hogy lesz három szabadnapom, de nem igazán tudtam nem gondolni a szezonra. Most úgy gondolom, hogy több időm lesz, és tényleg mindent meg akarok tenni a pihenésért."

Iga Swiatek - Coco Gauff - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai

Arra a kérdésre, hogy konkrétan mit szeretne most csinálni, Swiatek hozzátette:
"Őszintén szólva, nem erőltetem magam, hogy újra motivált legyek, és nem pumpálom fel magam. Csak lazítani szeretnék és nem gondolni a versenyzésre.
Azt hiszem, elég lesz az agyamnak, hogy kipihenje magát, mert annyi napot töltöttem versenyen, hogy ezt élvezni fogom. Nem kell, hogy valami különleges legyen. Nem vagyok egy partizó ember."
A fű eddig Swiatek leggyengébb felülete volt. Füvön még nem jutott döntőbe, és az előző, 2021-es wimbledoni fellépésén a negyedik fordulóban kapott ki.
Valószínűleg az lesz a legfontosabb számára, hogy megtalálja a pszichológiai egyensúlyát a pihenőnapjain, miután a Roland Garros alatt ez nehezen sikerült neki.

"Mondtam Cocónak, hogy ne sírjon, erre tessék, mit csinálok én?" - Swiatek beszéde a döntő után

"Azt mondanám, hogy ezen a versenyen mentálisan talán azért léptem át a piros vonalat, mert nem töltődtem fel rendesen Róma után.
Túl sok mindent csináltam a pályán kívül, és mentálisan nem voltam teljesen friss a torna kezdete előtt. Úgy gondoltam, hogy a mérkőzések között tudok majd pihenni, amit a torna elején meg is tettem, szóval ez jó volt. Aztán ezek a szabadnapok elég borzalmasak lettek, mert a következő meccsekre gondoltam, és nem igazán tudtam pihenni.
De fizikailag azt hiszem, hasznos volt, hogy megpróbáltam a lehető leghatékonyabb lenni, és rövidre fogni a meccseket. Itt csak egy-két óránál hosszabb meccsem volt. Talán ha több lett volna, akkor talán pirosra váltottam volna. De fizikailag jól érzem magam. Ez is furcsa. Dolgozom, és mindent megteszünk a jó regeneráció érdekében. Azt hiszem, a fizioterapeutám egy varázsló."

Nézzük, melyek voltak a női torna legszebb megoldásai a Roland Garroson!

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
BNP Paribas Poland Open
Swiatek tovább menetel hazai pályán
28/07/2022 15:58
Tenisz
Iga Świątek és barátai félmillió eurót teniszeztek össze Ukrajnának
27/07/2022 16:00