Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Toni Nadal: „Rafa megnyerheti a Roland Garrost, aztán meglátjuk”

Minich Réka

Publikálva 02/02/2023 - 15:48 GMT+1

Nem telik el lassan úgy hét, hogy ne kerülne szóba Rafael Nadal visszavonulása. A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol az Australian Open első fordulójában megsérült és bár befejezte a meccset, de simán kiesett. Azóta kiderült, hogy 6-8 hetet kell kihagynia, valószínűleg már csak salakon látjuk legközelebb újra játszani. Most Toni Nadal beszélt Rafa visszatéréséről és jövőjéről.

Rafael Nadal: "Nem akartam visszalépni címvédőként"

Toni Nadal szerint unokaöccse még képes lehet megnyerni az idei Roland Garrost, de utána csak versenyről versenyre gondolkodnak.
Toni Nadal a spanyol Vanity Fair magazinnak adott hosszabb interjút, ahol természetesen Rafa jövője is szóba került. Az egész csapat tisztában van vele, hogy versenyről versenyre kell haladniuk, semmilyen garancia nincs már arra, hogy Nadal hosszú távon ott lehet az elitben.
A januárban elszenvedett csípősérülése miatt Rafa ismét kényszerpihenőjt tölti, ez pedig az utóbbi évben már nem az első kihagyása. Toni nagyon is tisztában van vele, hogy ezzel is számolniuk kell ennyi év profizmus után.
„Rafa már 20 éve ott van a Tour mezőnyében, tavaly pedig nagyon sok problémája volt, végül az év végére már játszani sem tudott. Ilyenkor már nem nagyon lehet hosszú távra előre gondolkodni, haladunk versenyről versenyre.
Sosem tudhatjuk mit hoz a jövő, Rafa teste már sokat szenvedett, de az, hogy 16 éves kora óta ott van a legjobbak között, az bizony áldozatokkal jár ilyen téren is. Sok éve, nagyon magas intenzitással játszik, ez pedig meglátszik rajta. Néha itt van egy kisebb sérülése, néha ott, aztán ki tudja legközelebb mi lesz a baja.
Hiszek benne, hogy idén ismét képes lesz megnyerni a Roland Garrost, aztán meglátjuk…
Rafa Nadal sérülése 6-8 hetes gyógyulást igényel, egyelőre azt nem tudni, hogy márciusban Indian Wellsben és Miamiban pályára léphet-e, vagy inkább már a salakszezonra koncentrál.
Az Eurosport szakértői az Australian Open után – ahol Novak Djokovic beérte Nadalt a Grand Slam-győzelmeket tekintve – természetesen a nagy hármas „maradék” tagjairól is beszéltek. Mats Wilander így nyilatkozott:
„Nagyon fog hiányozni a rivalizálásuk. Novak fog a legtovább játszani, fizikálisan még nagyon rendben van. Vannak neki is kisebb-nagyobb nyűgjei, de összességében remek állapotban van még mindig.”
Barbara Schett kicsit ironikusan oda is szólt Djokovicnak, szerinte a szerbnek nem fog Federer hiányozni.
„Novak elmondta, hogy hiányzik neki Roger a Tourról. Az biztos, hogy a rivalizálásuk jobb teniszezővé tette mindegyiküket, de az tuti nem fog hiányozni neki, hogy Federer még többet nyerjen, hiszen így meg tudja őt előzni a ranglistán. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy Rafa még mindig itt van a legjobbak között.”
Egyelőre még itt van Nadal és ha ő valahol elindul, akkor nem lehet kihagyni az esélyesek közül, arra viszont azért már kevesen fogadnának, hogy néhány év múlva övé lesz a legtöbb Grand Slam-győzelem.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés