Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az érettebb és tapasztaltabb Musetti készen áll az Alcaraz jelentette kihívásra

Németh Dániel

Publikálva 04/06/2023 - 15:20 GMT+2

Lorenzo Musetti két évvel ezelőtt robbant be Grand Slam-szinten, amikor is bejutott a nyolcaddöntőbe, és 2-0-ra vezetett Novak Djokovic ellen. Akkor elfogyott az olasz tehetség, manapság viszont már érettebb teniszezőnek tartja magát. Nem számít könnyű meccsre Carlos Alcaraz ellen, de bizonyította korábban, hogy képes legyőzni őt.

Musetti emlékezetes meccsen múlta felül Alcarazt

2021-ben viszonylag közel volt a csodához, aztán arcon csapta a valóság.
Lorenzo Musettiről van szó, akinek két évvel ezelőtt eléggé emlékezetesre sikeredett a Grand Slam-debütálása. Az olasz teniszező a Roland Garroson tette meg az első lépéseket a legmagasabb szinten, és rögtön egy nyolcaddöntővel nyitott, amelyben nem akárki volt az ellenfele: a torna egyik legnagyobb esélyese, Novak Djokovic.
Az álom pedig még két szettig folytatódott, Musetti két órányi kőkemény tenisz után 2-0-s előnyben találta magát, és felcsillant előtte a remény egy egészen szenzációs győzelemre. De aztán Djokovic kiment a mosdóba, majd úgy tért vissza a pályára, mintha egészen más játékos lenne, és végül viszonylag simán megfordította a meccset.
Musetti az 5. szettben 0:4-es hátrányban inkább kezet nyújtott Djokovicnak. Sokan sérülésre gyanakodtak, a sajtótájékoztatón azonban elismerte az olasz, hogy voltak ugyan fájdalmai, de nem egy konkrét sérülés vetett véget a küzdelemnek. Egyszerűen csak képtelen volt folytatni a hirtelenjében teljesen egyoldalúvá vált találkozót.
„Ha az a kérdés, másképp érzem-e magam, mint két évvel ezelőtt, a válaszom igen. Érettebb és tapasztaltabb vagyok, több meccset játszottam le, a győzelmek és a vereségek egyaránt segítettek, hogy megküzdjek az elém tornyosuló kihívásokkal.”
picture

Roland Garros: Djokovic - Musetti meccsösszefoglaló

A 18. kiemelt olaszra hasonlóan nagy kihívás vár, mint két évvel ezelőtt, az idei nyolcaddöntőben ugyanis a világelső Carlos Alcarazzal találkozik. Noha a spanyol számít a párharc esélyesének, Musetti győzte már le Alcarazt salakon, méghozzá a hamburgi torna döntőjében. Ami akár simább is lehetett volna, Musetti ugyanis öt meccslabdát hagyott kihasználatlanul a második szettben.
Sok olyan meccs volt, ami rengeteget tanított nekem. A hamburgi döntő volt az egyik legnagyobb győzelem a pályafutásomban, de egyben az egyik legnehezebb is.
Simone Tartarini úgy gondolja, mindkét teniszező sokat fejlődött azóta, így a mostani egészen más meccs lehet. „Nyilvánvalóan pozitívak voltak a tavalyi tapasztalatok, de mindketten más teniszezők lettek azóta, így ez egy egészen más sztori. Ugyanakkor a tavaly döntő segíthet, hogy taktikai szempontból előbbre lépjünk bizonyos tekintetben.”
picture

Musetti emlékezetes meccsen múlta felül Alcarazt

Musetti a tavalyi siker ellenére tisztában van azzal, hogy ennek a generációnak jelenleg Alcaraz a legjobbja.
„Ő indított el egy új generációt. Ő az első Grand Slam-bajnok a Nagy Hármas után, ezáltal inspirációt jelent mindannyiunk számára: nekem, Holgernek, Janniknak és akik mögöttünk vannak. Mindannyian próbálunk közelebb kerülni hozzá” – magyarázta Musetti, aki sokat dolgozott az előző években, hogy ledolgozza a fizikális hátrányát a legjobbakkal szemben.
„Azt gondolom, hogy most felkészültebb vagyok, mint Nole ellen voltam, de ez nem azt jelenti, hogy simán meg fogom nyerni a meccset. Nem is számítok erre. De úgy érzem, hogy jobban fogom kezelni a következő találkozót.”
Musetti tagadhatatlanul összetettebb játékos lett 2021 óta, az idei Roland Garroson pedig egészen meggyőző teljesítménnyel jutott el a legjobb 16-ig. Az olasz teniszező szettet sem veszített a tornán, a 14. kiemelt Cameron Norrie-t pedig 6:1, 6:2, 6:4-re intézte el...
picture

Roland-Garros: Musetti - Norrie - a mérkőzés legjobb pillanatai

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés