Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Azt akarja, hogy a pályára vizeljek?" - Kokkinakisnak elgurult a gyógyszere Khachanov ellen

Kálmán Laci

Publikálva 02/06/2023 - 21:04 GMT+2

Roland Garros - Amikor Thanasi Kokkinakis sietve elindult a második mosdószünetére, a mérkőzésvezető visszaparancsolta őt a székéhez a Karen Khachanov elleni harmadik fordulós mérkőzésen. Ekkor egy kicsit elszakadt nála a cérna, és olyan kérdést intézett a székbíróhoz, amelyet, ha nyugodt, és jó passzban van, nyilván nem tett volna fel. Vagy nem így.

"Azt akarja, hogy a pályára vizeljek?" - Kokkinakisnak elgurult a gyógyszere Khachanov ellen

Thanasi Kokkinakis szénája nem állt túl jól Karen Khachanov ellen, nyilván ezért pattant el nála a húr.
Az ausztrál nem volt boldog, amiért vitába "kellett" keverednie a mérkőzésvezetővel a második mosdószünetét illetően. Az egész történet remekül tükrözi, hogy egy frusztrált játékos olyasmit is megtesz a pályán, amit egyébként nyilván nem tenne.
Ez történt Kokkinakisszal is, aki egyébként négy szettben elvesztette a maga harmadik fordulós meccsét Karen Khachanovval szemben. Az egész kirohanás azonban valószínűleg túlmutat ezen a találkozón, alihanem ott volt benne a Stan Wawrinka elleni második forduló thriller összes feszültsége is.
Azt a meccset egy brutálisan szoros csatában behúzta, de az ott felhalmozódott pszichés feszülstég jó részét hozta magával a következő fordulóba.
Tehát akkor ugye mosdószünet. Kokkinakis az első játszma után egyszer már kérte, hogy elmehessen a wc-re, és erre még pluszban egyszer csak egy ötszettes meccsen lett volna lehetősége. A Khachanov elleni derbi azonban "csak" négy játszmás volt, igaz volt benne, egy tie-break, amivel együtt összesen 3 óra 42 percen át tartott.
"Azt mondja, hogy 50 másodpercet kapok?!" - fakadt ki Kokkinakis.
"Tudna ennél reálisabb mennyiségű időt adni? A rohadt életbe. Kettő lehetőségünk van egy meccsre."
"Azt akarja, hogy a pályára vizeljek? Azt? Vagy mit akar akkor?"
picture

Thanasi Kokkinakis | Roland Garros 2023 | Tennis | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

Az Eurosport stúdiójában Barbara Schett nem értette, hogy miért kell az ausztrálnak ilyen gyakran wc-re járnia, Laura Robson azonban kiállt a játékos mellett.
"Próbál hidratált maradni. Szünetet kell neki adni. Nagyjából pontosan fogalmazott, hisz ugye senki sem akarja, hogy az történjen a pályán, amit mondott. Én legalábbis biztosan nem. Az a probléma, hogy itt sprintelni kell, mert a Simonne-Mathieu pályán a mosdók nincsenek olyan közel, mint a Chatrier-n vagy a Lenglen-on. Látszott, hogy frusztrált, mert fizikálisan nem elehetséges ennyi idő alatt végrehajtani ezt a dolgot."
Tim Henman annyit fűzött hozzá viccesen, hogy Kokkinakis nyilván nem fut elég gyorsan meccs közben, így nem is izzad eléggé gyorsan, így marad ennyire sok folyadék a szervezetében. Mats Wilander pedig azt mondta, hogy ő nem is emlékszik, hogy valaha mosdóba kellett volna mennie pályafutása során. Még a hosszú meccseken sem.
A magunk részéről együtt tudunk érezni Kokkinakisszal, baromi rossz úgy sportolni, hogy tele van az ember hólyagja. Nyilván fogalmazhatott volna szalonképesebben, de nekünk ezzel sincs bajunk, a helyzet ezt hozta ki belőle. Ennél nagyobb bűne sose legyen.
picture

Roland-Garros: Khachanov - Kokkinakis - a mérkőzés legjobb pillanatai

via eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés