Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tűzijáték Párizsban! Az ausztrál srác ismét maratoni meccset hozott össze egy legenda ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/05/2023 - 21:01 GMT+2

Roland Garros - Thanasi Kokkinakis és Stan Wawrinka akkora meccset hozott össze a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában, hogy beleremegett Párizs. Az ausztrál 3:6, 7:5, 6:3, 6:7(7-4), 6:3-ra legyőzte a svájcit, de a meccs olyan lett, amit nem felejtünk el egy darabig.

Wawrinka 38 évesen szaladt bele egy majdnem ötórás, teljesen őrült meccsbe - összefoglaló

Az ausztrál Thanasi Kokkinakis másodszor jutott be a harmadik fordulóba a Garroson, ahol majd Karen Khachanovval találkozik.
Kokkinakis a Simonne-Mathieu pályán egy elveszített szettel kezdett, de utána úgy tűnt, állva tudja hagyni a 2015-ös bajnok Stan Wawrinkát. A svájci viszont nem hagyta ennyiben, a negyedik szett tie-breakjében 5-0-ra elhúzott, és kiharcolta a döntő játszmát a párizsi közönség előtt, akik megkapták azt a hihetetlen izgalmas teniszt, amiért jöttek.
A 27 éves Kokkinakis a döntő szettben visszaszerezte a lendületét, és 4-0-s előnyre tett szert, de a 38 éves Wawrinka ismét felzárkózott rá. A drámai végjátékban, 5:3-nál a svájci négy meccslabdát hárított, de az ötödiket már nem tudta megakadályozni, Kokkinakis egy 4 óra 38 perces, egészen elképesztő mérkőzésen megszerezte a győzelmet.
Miután a januári Australian Openen egy másik háromszoros GS-bajnok, Andy Murray ellen szintén egy ötjátszmás maratoni mérkőzésbe futott bele, ahonnan végül ő jött ki vesztesen, Kokkinakis most nagyon örült, hogy Wawrinka ellen nem ismételte magát a történelem. Összesen 51 nyerőt ütött, és 14 bréklabdájából ötöt értékesített.
"Az első másfél szettben szerintem a legjobb teniszét játszotta, amit csak tud" - mondta Kokkinakis a svájciról. "Én csak próbáltam kitartani. Az év elején már veszítettem el Grand Slam-meccset hasonló helyzetben Murray ellen, most nagyon nem akartam egy másik legenda ellen is így járni" - mondta az ausztrál.
picture

Űrtenisz hajnali négykor is - Andy Murray és Thanasi Kokkinakis földöntúli csatájának összefoglalója

"Miután 40/0 volt az utolsó játékban, el tudod képzelni, hogy mik jutottak eszembe. De csak bíztam magamban, és most nagyon boldog vagyok."
A Daniel Evans elleni első körös győzelmét megelőzően Kokkinakis 2015 óta nem nyert főtáblás mérkőzést a Roland Garroson, akkor a harmadik fordulóig jutott. A világranglista 108. helyezettje most az első negyeddöntős szereplésére pályázik egy major-tornán, amikor legközelebb Karen Khachanov ellen lép pályára. A 11. helyen kiemelt Khachanov 6:3, 6:4, 6:2 arányban lépett túl a selejtezős Radu Alboton szerdán.
"Salakon ott vagyok a harmadik fordulóban, ki gondolta volna ezt egy ausztrálról, de a játékomnak fekszik itt, szeretem" - mondta Kokkinais. "2015-ben nyertem utoljára meccset a Roland Garroson, akkor a harmadik fordulóba jutottam... Szeretem az energiát, szeretem a hangulatot, majd meglátjuk, mi lesz."
Forrás: ATP
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés