Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Szégyellhetik magukat az emberek” – az ukrán teniszező kiakadt a francia nézők pfujolásán

Kálmán Laci

Frissítve 28/05/2023 - 20:57 GMT+2

Aryna Sabalenka simán verte Marta Kostyukot a Roland Garros első fordulójában. Azzal azonban, hogy a fehérorosz beütötte a győztes pontot, a meccsnek még korántsem volt vége. Kezet akart fogni ellenfelével, aki ezt visszautasította, mire a közönség fütyülni, pfujolni kezdett. Ezt követően jöttek a nyilatkozatok, amelyben mindketten reagáltak a történtekre.

Aryna Sabalenka egy sima kétszettes győzelemmel kezdett a Roland Garroson

Szégyellhetik magukat az emberek.
Furcsa jelenet zajlott le a Philippe Chatrier Stadion első mérkőzésének végén. A győztes Aryna Sabalenka kezet nyújtott a legyőzött Marta Kostyuknak, aki azonban nem méltányolta ellenfele szándékát, és visszautasította a kézfogást. A közönség erre hangos pfujolásba kezdett.
Nem először történt ez meg kettejük között, a jelenet most azért volt mégis különös, mert a játékosok, különösen Sabalenka nem tudta eldönteni, hogy a fütty kinek szól. Neki, aki egy olyan országból érkezik, amelynek vezetése támogatja a háborús agresszor Oroszországot, vagy Kostyuknak, aki nem fogadja az ő sportszerű kézfogási szándékát.
„Nem értettem, mi történik” – mondta Sabalenka, aki a Garros után akár a világelsőséget is megszerezheti. „Az, hogy nem fogott velem kezet, nem volt meglepő számomra, mert mi tudjuk, hogy az ukrán játékosok nem fognak kezet velünk. A közönséget azonban meglephette mindez.”
„Ők azt gondolhatták, hogy Kostyuk velem szemben tiszteletlen, és ezért kezdtek el fütyülni. De én közben össze voltam zavarodva, és azon gondolkodtam, mit kellene tennem. Ki is néztem a csapatomra és megnyugodtam, hogy a fütty nem nekem szól. Köszönöm a közönségnek.”
picture

Voller Fokus: Aryna Sabalenka bei den French Open

Fotó: SID

Kostyukot azonban megdöbbentette a nézők reakciója, szerinte ő ezt nem érdemelte.
„Nem számítottam erre” – mondta Kostyuk. „De őszintén szólva úgy gondolom, hogy szégyellhetik magukat az emberek. Amikor majd tíz év múlva, amikor a háborúnak vége, visszagondolnak erre, tudni fogják, hogy ez a reakció nem volt helyénvaló, nem volt szép.”
Sabalenka a meccsük előtt határozottan állást foglalt a háború kérdésében, az ukrán játékost azonban a fehérorosz lány szavai nem győzték meg.
Rendben van, ha utál engem. Én, ha tehetném, megállítanám a háborút.
Ezt Sabalenka mondta, Kostyuk azonban kétkedve fogadja az orosz és a fehérorosz játékosok ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseit.
„Másképp kellene feltenni nekik a kérdéseket” – javasolta az ukrán lány az újságíróknak. „A háború 15 hónapja zajlik már, azt kellene inkább kérdezni tőlük, hogy kinek kellene megnyernie ezt a háborút. Mert ebben az esetben nem hiszem, hogy azt válaszolnák, hogy Ukrajnának.”
picture

Marta Kostyuk

Fotó: Eurosport

via eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés