Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Remélem, a teniszvilág megvédi őt, szükségünk van rá” – Jabeur a 16 éves orosz tehetségről

Kálmán Laci

Publikálva 02/06/2023 - 18:02 GMT+2

Még az első hétnek sincs vége, de már kijelenthetjük, hogy baromi jó Roland Garrosunk van. Tele vagyunk jobbnál jobb meccsekkel, nagy sztorikkal és vannak új felfedezettek is. Ez utóbbiak egyike a mindössze 16 éves Mirra Andreeva, aki fiatal korát meghazudtolva teniszezik, ráadásul nem lehet nem szeretni azt sem, ahogy nyilatkozik. Ons Jabeur is felfigyelt rá, és nyilatkozott róla.

Roland-Garros: Parry - Andreeva - a mérkőzés legjobb pillanatai

Naomi Osaka óta nem láttunk senkit, aki annyira kedvesen és szeretreméltóan nyilatkozna, mint Mirra Andreeva.
Bár az kétségtelen, a 16 éves orosz tehetség sokkan profibban teszi ezt, mint annak idején a japán. Persze az, ahogy nyilatkozik, egy dolog, ennél sokkal fontosabb, hogy csodálatosan teniszezik, és a selejtezőből indulva már ott van a Roland Garros harmadik fordulójában, ahol Coco Gauff lesz majd az ellenfele.
Nem csoda, hogy már most gyűjti magának a rajongókat, akik között ott van a nála tizenkét évvel idősebb, wimbledoni és US Open-döntős Ons Jabeur is. Ennek annyi az előzménye, hogy Andreeva arról beszélt, hogy a tunéziai a példaképe, és szívesen ütögetne vele.
„Én is türelmetlenül várom már, hogy ütögessünk egyet” mondta Jabeur. „Az, hogy ott van a Garros harmadik fordulójában, egyértelműen jelez valamit. Azt jelzi, hogy van benne valaki különleges.”
Remélem, hogy a teniszvilág megvédi őt, mert szükségünk van rá.
„Jót tesz a sportágunknak egy olyan valaki, mint ő. Már csak azért is, mert hihetetlenül jól beszél, amikor nyilatkozik. Vicces, nagyon jól játszik, a pályán egyértelműen megmutatja, hogy ő nem egy átlagos 16 éves.”
„Itt van, és meccseket nyer. Imádom a személyiségét. Remélem, nem fog megváltozni, mert kellenek az ilyen lányok, mint amilyen ő.”
picture

Mirra Andreeva reacts against Alison Riske-Amritraj of the United States in the first round on Day Three of Roland Garros on May 30, 2023 in Paris, France.

Fotó: Getty Images

Andreeva szombaton játssza a következő meccsét, az ellenfele az a Coco Gauff lesz, aki néhány évvel ezelőtt nagyjából ugyanabban a helyzetben volt, mint most Andreeva. Mármint abból a szempontból, hogy mindenki áradozott a tehetségéről. Gauff egyébként maga is nagyon fiatal, hisz még mindig csak 19 éves.
Sok szempontból érdekes lesz a meccsük, úgyhogy feltétlenül ajánljuk. A Suzanne-Lenglen pálya második találkozója lesz majd az övék.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés