Az elmúlt öt évben Federer csak egyszer indult a Roland Garroson, idén úgy tervezi, hogy rajthoz áll a salakos Grand Slamen.

Roger Federer a közösségi médiában jelentette be, hogy idén nem hagyja ki a teljes salakszezont, és elindul a Roland Garroson. A 20-szoros Grand Slam-bajnok a madridi és a római 1000-es tornákon viszont nem vesz részt, a genfi 250-es versennyel hangol a Roland Garrosra.
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Federer márciusban a dohai 250-es tornán tért vissza több mint egyéves kihagyás és két térdműtét után. Dohában első mérkőzését megnyerte, második találkozóján azonban a későbbi győztes Nikoloz Basilashvili felülmúlta őt. Salakon legutóbb 2019-ben a Roland Garroson lépett pályára, ahol az elődöntőben Nadaltól kapott ki.
Némileg meglepő, hogy Federer a két 1000-es versenyt kihagyja, és Genfben készül a Roland Garrosra, ahol utoljára pályafutása elején, 1998-ban indult el, amikor még Challenger-versenyt rendeztek. A torna szervezői érthető módon nagyon örülnek, amiért két év kihagyás után náluk mutatkozik be újra Federer salakon. A genfi verseny főszervezője, Thierry Grin szerint a svájci döntését az befolyásolta, hogy a Roland Garrost egy héttel elhalasztották.
„Egészen kivételes, a legszebb álmaink váltak valóra. A sport rengeteget szenvedett a járvány miatt, egyszer csak újra kell kezdeni. Úgy indulunk újra, hogy Federer visszatér Svájcba, ez egy csodálatos jel, és jutalom mindenki számára, akik azért harcoltak, hogy a járvány alatt is életben tartsák a sportot”- árulta el Grin a Le Matinnak, mit jelent egy tornaigazgatónak, ha Federer is elindul a versenyén.

Roger Federer

Fotó: Getty Images

A svájci teniszező dohai visszatérése óta az edzőpályán próbál minél jobb formába lendülni, minden bizonnyal a füves pályás szezon és Wimbledon lesz idei fő célja, addigra szeretne 100%-os állapotba kerülni. Federer 2016-ban visszalépett a Roland Garrostól, 2017-ben, 2018-ban és 2020-ban a teljes salakszezont kihagyta, 2019-ben pedig csak a Roland Garroson indult el. Az elmúlt évekhez képest idén többször lép tehát pályára Federer salakon. A 39 éves korábbi világelső 19. alkalommal vehet részt a párizsi Grand Slam-tornán, melyet 2009-ben megnyert.
Forrás: ubitennis.net, tennisnet.com
Nitto ATP Finals
A 2022-ben látott volt a “Djokovic light” – figyelmeztet Goran Ivanisevic
22/11/2022 - 10:42
Tenisz
Federer megkönnyebbült a visszavonulása óta: „Nem vagyunk gépek”
20/11/2022 - 10:31