Tekintve, hogy 2022-ben mind a ketten befejezik profi pályafutásukat, itt az idő felidézni az egyetlen tétmérkőzést, amelyen Roger Federer és Serena Williams egymás ellen lépett pályára.

2019 elhozta a három évtizeden át megrendezett Hopman-kupa halálát, az esemény búcsúja azonban finoman szólva is ütősre sikeredett: összejött az a mérkőzés, amiért a legtöbb szervező mindkét karját odaadná. Svájc és az Egyesült Államok egy csoportba került, Roger Federerrel és Serena Williamsszel a soraikban.
Tenisz
Roger Federer legviccesebb wimbledoni sztorija, ami miatt még most is rosszul érzi magát a svájci
7 ÓRÁJA
Némi izgulnivalójuk azért lehetett a szervezőknek, hiszen valós tétje csak úgy lehetett a vegyes párosnak, amennyiben a két egyénit követően 1-1-re állnak a felek. Belinda Bencic járt közelebb a bravúrhoz, ő döntő szettre kényszerítette Serenát, Federer ellenben tükörsimán verte Frances Tiafoe-t, a párharcról tehát a vegyes páros döntött.
A két sztár pályafutása gyakorlatilag párhuzamosan zajlott, ám a profik között eltöltött két évtized alatt sosem játszottak egymás ellen – legfeljebb néhány bemutató erejéig. Nem csoda hát, hogy a Perth Arénába 14 ezer néző zsúfolódott össze, ami még egy csapatverseny során sem számít szokványosnak.
A mérkőzés után Federer és Serena együtt adott interjút, amely során nem győzték dicsérni egymás erősségeit – leginkább az olvashatatlan adogatásokat.
„Nagyon ideges voltam a fogadásoknál, mert csodálatos a szervája, egyszerűen képtelenség olvasni. Nagyon nagy élmény volt, Serena egy nagyszerű bajnok. Lehetett látni rajta, mennyire koncentrált, ez egy olyan tulajdonsága, amit imádok benne” – fogalmazott Federer.
„Remek élmény volt, sajnálom, hogy máris vége, most kezdtem bemelegedni” – viccelődött Serena. „Ez az ember minden idők legjobbja a pályán és azon kívül egyaránt” – tette hozzá.
Mi pedig már csak ennyit tudunk hozzáfűzni: köszönjük azt a rengeteg szép emléket!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
06/12/2022 - 18:53
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
06/12/2022 - 16:12