Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Reggel karantén Szöulban, délután győzelem Tokióban

Minich Réka

Publikálva 06/10/2022 - 17:43 GMT+2

Eseménydús szerdai napja volt Taylor Fritz-nek. Szerda reggel még egy szöuli hotelszobában ébredt, ahol már egy hete karanténban volt, de aztán szabadulhatott, egy 2 órás repülőút után pedig pályára is lépett Tokióban, ahol nyerni tudott James Duckworth ellen. Azóta már a második meccsén is túl van, a negyeddöntőben pedig Nick Kyrgios vár rá.

Taylor Fritz of Team World celebrates a point during the singles match between Cameron Norrie of Team Europe abnd during Day Two of the Laver Cup at The O2 Arena on September 24, 2022 in London.

Fotó: Getty Images

Taylor Fritz sem tett volna sok pénzt arra, hogy Tokióban meccset fog nyerni, miután majdnem egy hetet töltött a szállodaszobájában betegen. A koronavírus miatt természetesen kénytelen volt visszalépni a szöuli tornától, ráadásul a betegség eléggé meg is viselte a szervezetét.
Szerdán reggel 5-kor végül sikerült egy negatív tesztet produkálni, így rohanhatott a reptérre, hogy 2 óra múlva már Tokióban landolhasson. A szűk idő és a fizikai teljesítményének a visszaesése sem tudta megakadályozni az amerikait abban, hogy 3 játszmában továbbjusson az ausztrál Duckworth ellen. A meccs utáni sajtótájékoztatóján Fritz őszintén mesélt az őrült napjáról:
„Jobban érzem magam, mint, ahogy előre gondoltam volna. Van még mit javulnom fizikálisan, de nagyon örülök, hogy itt lehetek és meg tudtam nyerni a meccsemet.
Napokig edzeni sem tudtam, annyira rosszul voltam, de az utóbbi 3 nap már jobb volt. Valamiért magabiztos voltam, úgy éreztem, hogy jó leszek, ha végre újra pályára léphetek, egyedül az állóképességem miatt aggódtam. Szerencsére igazán gyors ez a borítás, szóval nem játszottunk hosszú labdameneteket, ami segített.
A döntő szettet rosszul kezdtem, kicsit meg is ijedtem. Ettől az időszaktól eltekintve viszont rendben voltam, sosem gondoltam a vereségre. A második játszmában volt néhány lehetőségem, amiket ki kellett volna használnom, főleg a szerváim nem mentek.
Örülök, hogy versenyben maradtam, hiszen imádok Tokióban játszani. Ott akarok lenni év végén Torinóban is, szóval nagy megkönnyebbülés, hogy nem kell egymás után 2 tornáról lemaradnom betegség miatt.”
A legjobb 16 között a japán Moriya Hiroki volt az ellenfél, aki annak ellenére keményen megszorongatta a legjobb amerikait, hogy a világranglistán mindössze a 253. helyen áll. Az első játszma még simán lett Fritzé, de aztán a japán megnyerte a másodikat. A döntő szettben komolyan meg kellett küzdenie a továbbjutásért, és a gyenge játék ellenére végül ez össze is jött neki.
A negyeddöntőben már muszáj lesz jó játékot hoznia, hiszen az a Nick Kyrgios lesz az ellenfele, aki eddig remek formában játszik.
Forrás: ATP Tour
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés