Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Pénzt kell keresnem” – Kyrgios szerint pokoli stresszes a tenisz egyesben, párosban viszont jó móka

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/10/2022 - 16:29 GMT+2

Nick Kyrgios a tokiói tenisztornán egyesben és párosban is nevezett, előbbiben a negyeddöntőig jutott, Thanasi Kokkinakis partnereként pedig már az elődöntőben jártak. Végül a térdsérülése miatt egyik találkozón sem tudott pályára lépni, egyesben Taylor Fritz, párosban pedig a McDonald/Melo kettős jutott tovább játék nélkül.

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

Az ausztrál a tőle megszokott őszinteséggel mesélt arról, miért látjuk a nevét mindig az egyéni és a páros versenyben is, és hogy mi történt vele pontosan Tokióban.
Ez nyilván eléggé kiábrándító.
Nick Kyrgios egy szomorkás sajtótájékoztatón jelentette be a japán fővárosban, hogy annyira fáj a bal térde, hogy nem tudja folytatni a tornát.
"Ez az egyik kedvenc versenyem, nagyon jó emlékeim vannak innen... Most fáj a szívem, de jövőre is itt leszek. Ez biztos."
Kyrgiosnak már Atlantában is gondja volt a térdével, sőt, elmondása szerint a US Openen sem volt ez másképp.
"Egész évben elképesztő teniszt játszottam, és igazából a US Open idején volt egy kis térdproblémám" – mondta Kyrgios. "Utána hazajöttem, de hogy őszinte legyek, valószínűleg nem hagytam elég időt a regenerálódásra, egyből visszatértem az edzéshez."
Amikor a tested cserben hagy, az nem jó érzés.
picture

Nick Kyrgios of Australia speaks at a post-match press conference

Fotó: Getty Images

„Ebben az esetben valószínűleg inkább a túlterheltségről van szó, mintsem arról, hogy nem vagyok elég fitt. Azt hiszem, kicsit túlpörögtem, izgatott vagyok, hogy pályára léphetek, és talán egy kicsit túl sokat is edzek. Szóval ez azért pozitív, de ugyanakkor valahol szívszorító is” – folytatta az ausztrál.
"A japán szurkolók ráadásul a kedvenceim közé tartoznak. Ez egy csodálatos hét volt. Négy meccset játszottam és mind a négyet megnyertem, remekül éreztem magam. Határozottan úgy éreztem, hogy a tornagyőzelemre is megvolt az esélyem, egyesben és párosban is végigmehettem volna a tornán.”
És ha már az egyesről és a párosról van szó: néhány napja arról faggatták Kyrgiost, mi az oka, hogy előszeretettel elindul párosban is a tornákon, noha az ő szintjén már azért szeretnek a teniszezők kizárólag az egyesre koncentrálni.
picture

Thanasi Kokkinakis (L) and Nick Kyrgios pose with the championship trophy after winning their Men's Doubles Final match at the 2022 Australian Open.

Fotó: Getty Images

Kyrgios ezúttal sem terelt, amellett, hogy megemlítette a Thanasi Kokkinakisszal való remek "munkakapcsolatát", egy sokkal plasztikusabb érvet is felhozott arra, miért indul el mindkét versenyen:
Pénzt kell keresnem.
"A tenisz pokolian stresszes egyesben, minden egyes alkalommal hatalmas a nyomás rajtunk" – magyarázta Kyrgios.
"Van, hogy három órán keresztül kint vagy a pályán, ez elég kimerítő és közben véresen komoly is. A páros játék Thanasival viszont visszahozza a szórakoztató részét is a tenisznek. Emellett viszont ez a munkám. Pénzt kell keresnem, úgyhogy nincs más választás, mindkét versenyen játszom."
ATP, eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés