Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Osaka úgy véli, az anyaság segíti őt a pályán is, kudarc már nem létezik számára a teniszben

Takács Márton

Publikálva 12/02/2024 - 14:00 GMT+1

Qatar TotalEnergies Open - A korábbi világelső Naomi Osaka több mint egy év után tért vissza a teniszhez, miután júliusban életet adott kislányának, Shai-nak. A 26 éves játékos a comebackje óta egyetlen tornán sem jutott tovább a második fordulónál tovább és elismerte, hogy sok kemény meccse lesz, miközben feljebb lépne a világranglistán.

Australian Open: Carolina Garcia - Naomi Osaka - a mérkőzés legjobb pillanatai

Naomi Osaka jól érzi magát, és olyan keményen próbálkozik jól szerepelni teniszezőként is, ahogy csak tud.
"A kudarc az az információ, amivel eljutunk oda, ahová tartunk."
Ez az egyik legbefolyásosabb és legelismertebb zenei producer, Rick Rubin szövege. Többek között a Red Hot Chili Peppers, a U2, a Beastie Boys, a Green Day, Johnny Cash, Adele lemezein is dolgozott.
Nos, Naomi Osaka szókészletében már nem szerepel a kudarc kifejezés, legalábbis ami a teniszt illeti.
A négyszeres Grand Slam-győztes Osaka 15 hónapig volt távol a sportágtól, mivel tavaly júliusban született meg lánya, Shai. A japán Brisbane-ben tért vissza a WTA-versenyekre, és eddig nem volt könnyű dolga, mivel egyetlen versenyen sem jutott tovább a második körből.
A héten a dohai Qatar TotalEnergies Openen vesz részt, ahol arról beszélt, hogyan változtatta meg a versenyzéshez való hozzáállását, mióta visszatért a teniszhez.
"Nagyon jól érzem magam. Azt hiszem, szakítok időt a tevékenységekre, és felfedezem a városokat, ahová utazom. Kicsit nehézkes volt az eredményesség, de úgy érzem, sokat fejlődtem játékosként, és remélhetőleg több mérkőzéssel jobban fogok tudni teljesíteni!
Úgy gondolom, sokat változott az a mód, ahogyan az utazásokkal teli időszakokban navigálok. Igyekszem a legtöbbet kihozni az időmből. És azt hiszem, az, hogy anya lettem, segített ebben, mert minden perc számít.
Vicces, hogy még akkor is Shai napirendjéhez alkalmazkodom, amikor itt vagyok, így pontosan tudom, hogy mikor ébred fel, meg minden, és ez király!" - nyilatkozta Osaka.
Osaka idén mindössze egy meccset nyert, még a Brisbane Internationalen való visszatérésekor, és kilenc játékot veszített zsinórban, amikor a hét elején az Abu Dhabi Openen kikapott 7:5, 6:0-ra a selejtezős Danielle Collinstól.
picture

Osaka keményen küzd, de már nem a tenisz a legfontosabb az életében

Fotó: AFP

Az utóbbi időben a pályán mutatott küzdelmei ellenére pozitívan értékeli mindazt, ami eddig sikerült neki.
"Abu Dhabi után egy kicsit visszaestem" - ismerte el.
"De beszélgettem a csapattal, és azt hiszem, a legfontosabb dolog az, hogy olyan keményen próbálkozzak, ahogy csak tudok. Remélhetőleg jönnek majd az eredmények! Tudom, hogy sok kemény és valószínűleg küzdelmes meccsem lesz, de meg kell tanulnom, hogyan legyen újra meccsritmusom, és tudnom kell, hogy nincs már olyan, hogy kudarc. Csak mindig újra és újra fel kell állni." - tette hozzá Osaka.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés