Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csúszik Nadal újbóli visszatérése, Dohában nem játszik, még nem áll készen a versenyzésre

Takács Márton

Frissítve 15/02/2024 - 15:35 GMT+1

Qatar ExxonMobil Open - Rafael Nadal nem indul a február 19-én kezdődő dohai tornán, visszalépett a versenytől. A korábbi világelső és 22-szeres Grand Slam-bajnok azt mondja, hogy célja, hogy hamarosan újra pályára lépjen, és egy Carlos Alcaraz elleni bemutató mérkőzést tervez a márciusi Indian Wells-i verseny előtt. Nadal az elmúlt 12 hónap nagy részét sérülés miatt hagyta ki.

A nagy visszatérés helyett drámai távollét - Rafael Nadal és a 2024-es AO rövid közös története

Talán márciusban láthatjuk újra a pályán Rafael Nadalt, Dohában még nem.
Rafael Nadal visszalépett a közelgő Qatar Openről, ami tovább késlelteti a visszatérését. A 22-szeres Grand Slam-győztesnek a február 19-én kezdődő dohai verseny lett volna Brisbane után a második idei tornája, de nem lesz.
A 37 éves teniszező az X-en (Twitteren) azt írta, hogy megcéloz egy Carlos Alcaraz elleni bemutató mérkőzést a március 3. és 17. közötti Indian Wells-i torna előtt.
"Nagyon szerettem volna Dohában játszani, ahol a torna szervezői, valamint a csodálatos katari szurkolók mindig is nagyszerűen támogattak.
Sajnos még nem állok készen a versenyzésre, és nem tudok elmenni Dohába, ahol nagyon szerettem volna újra teniszezni a 2014-es felejthetetlen győzelem után.
Arra fogok koncentrálni, hogy tovább dolgozzak, hogy készen álljak a Las Vegas-i bemutatómeccsre és a csodálatos Indian Wells-i tornára.”
Nadal egy évig volt harcképtelen makacs csípőproblémája miatt, és januárban, a Brisbane Internationalon tért vissza. Két győztes meccs után a negyeddöntőig jutott, de a Jordan Thompson elleni találkozón izomszakadást szenvedett a csípője közelében.
Emiatt Nadal egy héttel a rajt előtt visszalépett az Australian Opentől. Már korábban is mondta, hogy az utolsó pillanatban dönt a Qatar Openről, de várható volt, hogy a salakszezont helyezi előtérbe, amelyben a 2024-es párizsi olimpia is szerepel.
"Az elsődleges célom, hogy minél egészségesebben vágjak neki a salakszezonnak. Megpróbálom megadni magamnak a lehetőséget, hogy élvezzem a salakszezont.” - mondta Nadal a Relevo szerint.
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

Ezzel az Eurosport szakértői, Alex Corretja és Barbara Schett is egyetértettek.
"Úgy gondolom, hogy a salak az, ahol talán kevésbé hatnának a problémái, és ahol a legjobban érzi magát” - vetette fel Corretja.
Ezeket az érzéseket Schett is megerősítette, aki szerint a 2024-es párizsi olimpia - amelyet szintén a Roland Garros pályáin rendeznek majd - egy másik nagy cél lesz a spanyol számára.
"Tudjuk, hogy a salakpályás szezonra helyezi a hangsúlyt. Jól akar ott játszani; fitt és egészséges akar lenni. Az olimpián is versenyezni szeretne, ezért pihennie kell.”
picture

Djokovic: Nadal és Federer korszakában a sikereim még többet érnek

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés