Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Orosz ellenféllel kezdett volna az első helyen kiemelt ukrán teniszező, de nem fog pályára lépni

Eurosport Magyarország

Frissítve 28/02/2022 - 20:51 GMT+1

Nem lép pályára orosz riválisa ellen Elina Svitolina, a Monterreyben zajló, 239 ezer dollár (75 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna első helyen kiemelt ukrán játékosa. Az Eurosportnak adott rendkívül őszinte interjújában Svitolina bővebben is mesélt arról, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet.

Elina Svitolina

Fotó: Getty Images

A világranglista 15. helyezettje hétfőn a Twitter-oldalán jelezte, nem az orosz sportolók tehetnek a kialakult helyzetről és köszönettel, tisztelettel adózik azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik felszólalnak szülőhazájuk ellen az Ukrajna ellen indított orosz hadművelet miatt. Svitolina a viadal nyitókörében az orosz Anastasia Potapova ellen lépett volna pályára.
"Nagyon nehéz szavakba önteni és elmagyarázni, hogy mi zajlik most Ukrajnában. A legutolsó pillanatig hittük, hogy ez nem fog bekövetkezni, aztán egy éjszaka elindult minden. Mindenki rémült, és teljesen össze van törve. A családom otthon van. Nagyon sok barátom, akik nem hagyták el az országot, szintén otthon vannak. Harcolnak az életükért, és néhányan közülük harcolnak az országért. Ehhez iszonyatos bátorságra van szükség, és hihetetlen, hogy az emberek fegyvert ragadtak, hogy harcoljanak a hazánkért."
Az Eurosportnak adott rendkívül őszinte interjújában bővebben is mesélt arról, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet, így nem meglepő ez a reakciója. A Svitolina-interjút ezen a linken lehet elolvasni.
A mexikói tornán két magyar is ott van a 32-es főtáblán, Udvardy Panna brazil, Gálfi Dalma pedig kínai rivális ellen kezd.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés