Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray továbbra sem tud nyerni, hajlandó egy szintet visszalépni, de nem vonul vissza

Minich Réka

Frissítve 07/02/2024 - 13:39 GMT+1

Andy Murray már zsinórban 6 vereségnél tart, idén még nem tudott mérkőzést nyerni. A héten az Open 13 Provance első fordulójában esett ki Tomas Machac ellen, két játszmában. A veterán skót szerint lehet, hogy Challenger-tornákon kéne indulnia, hogy újra győzzön és visszaszerezze az önbizalmát. A visszavonulás viszont továbbra sem fordult meg a fejében, hiszen még mindig imádja a sportágat.

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Vereség, vereség után, de Andy Murray még mindig hisz abban, hogy képes magas szinten teniszezni. A győzelmekért hajlandó lenne visszalépni a Challengerekre.
Andy Murray utoljára tavaly októberben nyert meccset, azóta már 6 vereségnél tart. Sokan emiatt már azt rebesgetik, hogy ideje lenne visszavonulni, de a skótnak ez eszébe se jutott. A legfrissebb veresége utáni sajtótájékoztatón újra elmondta, hogy még vannak tervei a tenisszel.
„Győzelmekre van szükségem, ez nem kérdés. Persze néha az is segíthet, ha az edzésekre koncentrál az ember, de ez nálam kevésbé szokott működni. Amit az edzéseken meg tudsz csinálni, az nem mindig köszön vissza az éles meccseken.
2016-ban, amikor világelső lettem, akkor az edzőm meg is jegyezte, hogy egész évben alig nyertem szetteket az edzéseimen. Idén pedig remekelek az edzőpályákon, de képtelen vagyok meccseket nyerni. Csak az számít, hogy a versenyeken mit nyújtasz.
Talán visszalépek egy szintet és elutazok néhány Challenger-versenyre. Az lenne a legkönnyebb, ha visszavonulnék, de folytatni fogom, mert imádom a teniszt, imádok edzeni. Nem kérdés, hogy most nagyon nehéz helyzetben vagyok, de ez nem fogja befolyásolni a karrieremet.
Semennyi vereség nem tudja megváltoztatni azt, amit eddig elértem, amikor a legjobb formában voltam és még két egészséges csípőm volt. Ha nem tudsz nyerni, akkor az önbizalmad is romokban van, korábban ezt még sosem tapasztaltam.
Tavaly Pekingben és Bercy-ben kétszer is kikaptam Alex de Minaur ellen, amikor szerválhattam a győzelemért. Most is hasonlóan szenvedek, pedig korábban csak nagyon ritkán esett ez meg velem. Közben pedig még top 10-es játékosok ellen is csak szoros meccseken kaptam ki, például Stefanos Tsitsipas és Tommy Paul ellen, ami meg azt mutatja, hogy még mindig fel tudom venni a versenyt a legjobbakkal."
Jannik Sinner edzője, Darren Cahill egy podcastben beszélt a skótról, akit testközelből is láthatott, hiszen az Australian Open előtt Sinner edzőpartnere volt.
„Andy az egyik legnagyobb harcos az egész mezőnyben, minden sikerért keményen meg kellett küzdenie. Senkinek nincs joga megmondani neki, hogy mikor fejezze be.
Az Australian Open előtt egy héttel Jannik ellen játszott edzésen egy háromszettest. Az első kettőt simán Andy nyerte, a harmadikban viszont Jannik vezetett egy brék előnnyel. Eszméletlen szinten játszott, pedig Jannik sem volt gyenge.
Kooyongban is találkoztunk az edzőpályán, még mondtam is neki, hogy látszik mennyire imádod ezt a sportot, amire csak helyeselt.
Játsszon ameddig csak akar, akkor sem fogja lerombolni azt, amit korábban elért. Elképesztő ellenfelei voltak, mégis Grand Slam-győztes és világelső lett. Egy olyan korszakban tudott a legjobb lenni, amikor ott volt Federer, Nadal és Djokovic is.
Akkoriban nagyon nehéz volt Grand Slamet nyerni, Andynek mégis sikerült háromszor is. Wimbledoni bajnok, sőt olimpiát is nyert. Szerintem a mostani játékosok 99 százaléka azonnal igent mondana, ha valaki ilyen eredményeket ajánlana nekik.
Tudom, hogy milyen keményen készül, most a testének is ki kell tartania. Egyáltalán nincs önbizalma, ami kicsit meglepő, hiszen az Australian Open előtt láttam, hogy milyen remek formában van. Ideje még bőven maradt, gondoljunk csak arra, hogy a vele egy idős Djokovic még mindig a világ legjobbja. Ha Andy össze tudja magát szedni és egészséges marad, akkor még mindig rengeteg jó pillanata lehet a pályákon.”
Murray utoljára 2023 októberében nyert a bázeli keménypályás verseny első fordulójában, Yannick Hanfmann ellen. A második fordulóban az ellen a Tomas Martin Etcheverry ellen esett ki, aki idén az Asutralian Openen is kifogott rajta.
Az Open Sud de France versenyen Benoit Paire ellen kapott ki, aki másfél éve nem nyert meccset az ATP Touron. Az ő példája viszont jó példa lehet Murray számára is, hiszen a francia a Challengereken gyűjtögette a győzelmeket, mielőtt megtörte a hosszú negatív szériáját.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés