Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic visszalépett a vegyespárostól, érem nélkül távozik Tokióból

Eurosport
Eurosport

Frissítve 31/07/2021 - 14:09 GMT+2

Az ausztrál Barty/Peers kettős így játék nélkül szerezte meg a bronzérmet.

Novak Djokovic - Tokyo 2020

Fotó: Getty Images

Előbbi vállsérülése miatt visszalépett a tenisz vegyes páros bronzmérkőzésétől Novak Djokovic és Nina Stojanovic, így az ausztrál Ashleigh Barty és John Peers végzett a harmadik helyen a tokiói olimpián.

A szerb világelső - aki nem sokkal korábban az egyéni viadal bronzmérkőzésén alulmaradt a spanyol Pablo Carreno Bustával szemben - így sorozatban harmadik olimpiáját is érem nélkül zárta: eddig egyszer, Pekingben állhatott dobogóra, amikor egyesben bronzérmet szerzett.
"Remélem, ez a mostani probléma nem lesz hatással a US Openre, ebben azonban egyelőre nem vagyok biztos" - utalt az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt bajnokságra Djokovic, aki az év első három Grand Slam-tornáját megnyerte.
Nem bánom, hogy itt voltam Tokióban, mert az országodért játszani kell. Ugyanakkor mentálisan és fizikálisan is elfáradtam"
- mondta a húszszoros Grand Slam-tornagyőztes szerb sztár, aki Rod Laver 1969-es teljesítménye után a második férfi teniszező lehet, aki megcsinálja a naptári GS-t, azaz mind a négy nagy tornán diadalmaskodik.
"Tudom, hogy erősebben térek majd vissza. Azon leszek, hogy a 2024-es párizsi olimpián is ott legyek és érmeket nyerjek a hazámnak. Sajnálom, hogy sok sportszeretőnenk csalódást okoztam, de mindent kiadtam magamból, mégha a befejezés nem is volt túl jó" - zárta a szerb játékos.
A női világelső Ashleigh Barty - aki az egyéni küzdelmektől hamar búcsúzott - pályafutása során először nyert érmet az ötkarikás játékokon.
A vegyes páros vasárnapi döntőjében két orosz duó találkozik egymással: Jelena Vesznyina és Aszlan Karacev ellenfele Anasztaszija Pavljucsenkova és Andrej Rubljov lesz.
Eredmények, tenisz, vegyespáros:
a 3. helyért:
  • Ashleigh Barty, John Peers (ausztrál)-Nina Stojanovic, Novak Djokovic (szerb) játék nélkül
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés