A második hallei elődöntő izgalmasabban alakult: Hubert Hurkacz döntő szett tie-breakben búcsúztatta Nick Kyrgiost.
Az ausztrál teniszező önmagához képest is agresszív játékkal kezdte a meccset, nem csak tenyeressel, de fonákkal is irányítani tudta a labdameneteket. Kyrgios sorban hozta a könnyebbnél könnyebb adogatójátékokat, Hurkacz viszont kevésbé találta a ritmust, így fél órányi játékot követően 6:4-gyel elhozta az első szettet az ausztrál.
Hurkacz a folytatásban agresszívebb játékra váltott, amivel sikeresen stabilizálta az adogatójátékait, a mérkőzés további részében bréklabdát sem engedett az ellenfelének. Igaz, a lengyelnek sem volt sokkal több esélye, a második és a harmadik szettben is csak egy-egy bréklabdát kellett hárítania Kyrgiosnak. Mivel mindkettőt sikerült, a tie-breakek döntötték el a mérkőzést.
Wimbledon
Mindent Wimbledonról - menetrend, történelem, nagy hiányzók és nagy esélyesek
13 ÓRÁJA
Miután mindegyiket Hurkacz nyerte meg, ő jutott be a döntőbe, amelyben Daniil Medvedev lesz az ellenfele. A tavalyi wimbledoni elődöntős egyébként Halléban ötből öt megnyert rövidítésnél jár, a legjobb nyolc között Felix Auger-Aliassime ellen is két tie-breakes szettet hozott el. Medvedev ellen 2-2 a mérlege, eddigi egyetlen füves pályás meccsüket Hurkacz nyerte a tavalyi wimbledoni tornán.
„Egy vagy két ütés jelentette a különbséget. Az biztos, hogy nagyon szoros volt. Nick tényleg nagyszerű mérkőzést zárt. Kiváló játékos, nagyon nehéz volt a találkozó. Próbáltam húrral eltalálni a fogadásokat” – mondta nevetve a stratégiájára utalva. „Ha egy Nickhez hasonló, kiváló adogatóval játszol, próbálod valahogy visszatenni a labdát, ami akár a különbséget is jelentheti.”
Hurkacz karrierje során mind a négy döntőjét megnyerte, füves pályán viszont ez lehet az első sikere.
Kyrgios kiesésével az is eldőlt, hogy nem lesz kiemelt Wimbledonban, ami a formáját látva megkavarhatja még az erőviszonyokat.
Korábbi eredmény:
Medvedev (orosz, 1.) - Otte (német) 7:6 (7-4), 6:3
Wimbledon
Kyrgios szerint ő a legjobb füvön, de ha az nem is, a sötét ló ő lesz Wimbledonban
TEGNAP 13:37
Wimbledon
Djokovic esélyesként, de extra nyomással érkezik Wimbledonba, amely a GS-versenyt is eldöntheti
24/06/2022 16:00