Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz: Djokovic teljesen megérdemelten lett év végi világelső

Eurosport Magyarország

Publikálva 14/11/2023 - 18:45 GMT+1

Carlos Alcaraz szerint nem kérdés, hogy Novak Djokovic volt a szezon legjobbja, így megérdemelten zárta a ranglista élén az évet. A spanyol teniszező kiemelte: mind a négy Grand Slamen döntőt játszott a szerb, hármat meg is nyert, és csak ötször győzték le 2023-ban. Alcaraz ugyanakkor hozzátette: jövőre mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze az első helyet.

Djokovic ismét megverte Runét, győzelemmel rajtolt Torinóban a vb-címvédő

Carlos Alcaraz a hétfői vereségét követően elmondta: a lehető legjobb kezekbe került az év végi világelsőség.
A spanyol teniszezőnek bevallottan az volt az egyik célja, hogy egy erős szezonhajrával megelőzze Djokovicot a ranglistán. A kínai túra után – Pekingben az elődöntő, Sanghajban a 4. forduló volt a végállomás – viszont jelentősen csökkentek az esélyei, azt követően pedig, hogy visszalépett Bázeltől, majd Párizsban is hamar kiesett, csak a csodában bízhatott.
Djokovic vasárnap egy őrült mérkőzésen legyőzte Holger Runét, amivel matematikailag is bebiztosította az év végi világelsőséget, ami rekordot jelentő 8. alkalommal sikerült a szerb klasszisnak. Hétfőn erről is kérdezték Alcarazt, aki azt mondta: az egész szezonban nyújtott teljesítmény alapján nem kérdés, ki volt kettejük közül a jobb játékos.
„Megérdemelte, ez egészen biztos. Nyert három Grand Slamet, és a negyedikben is döntőt játszott. Három 1000-esen indult, amiből kettőt megnyert. Szóval megérdemelten zárja a világranglista első helyén az évet.”
picture

Djokovic ismét megverte Runét, győzelemmel rajtolt Torinóban a vb-címvédő

„Csupán öt mérkőzést veszített el, ami hihetetlen. Azt hallottam, hogy ez még csak nem is a legjobb év a pályafutásában. Én is harcban voltam a világelsőségért, megvoltak a lehetőségeim az utolsó versenyeken, de nem tudtam kihasználni azokat.”
Gratulálok neki, hogy nyolcadik alkalommal is az élen zárja a szezont. Jövőre újra azért fogok harcolni, hogy legyen esélyem.
Alcaraznak jövőre sem lesz könnyű dolga, főleg, ha a világbajnokságon tovább nyílik az olló kettejük között. Egy jól sikerült Australian Opennel közelebb kerülhet a szerbhez, a folytatásban viszont neki kell több pontot védenie, vagyis eltarthat egy darabig, mire reális közelségbe kerül az előzés a spanyol teniszező számára.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés