Kevés ésszerű érv szól a mellett, hogy Casper Ruud legyen a világbajnok, de lehet, hogy épp ezért fog nyerni.
Novak Djokovic és Casper Ruud eddig háromszor mérkőztek egymással, és mindháromszor a szerb nyert, ráadásul a norvég még csak szettet sem tudott fogni ellene.
Az egyik oldalon egy veterán 35 esztendős, a másikon egy fiatal 23 éves. Az egyiken egy 21-szeres Grand Slam-bajnok, aki az idén is győzött Wimbledonban, a másikon egy srác, aki az idén elbukott két GS-döntőt, és aki 250-es tornánál nem nyert még rangosabbat.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
TEGNAP - 19:18
Az egyik vissza akarja szerezni a világ legjobbja címet, sőt, minden idők legnagyobbja is akar lenni, a másik pedig arra vágyik, hogy egyszer majd világelső legyen. Ehhez egyébként volt, amikor egészen közel is állt idén.
Bizonyos szempontból Ruud számára nagyobb a tét. Ha megint kikap, akkor elbukja mindhárom idei fontos döntőjét, sőt, ha idevesszük a Miami Masterst is, akkor mind a négyet. Ha ez megtörténik, úgy megy neki az offszezozonnak, hogy egyre erősebbek lesznek a kérdőjelek vele kapcsolatban. Mármint, hogy képes lesz-e valaha is valami nagyot nyerni.

Casper Ruud

Fotó: Getty Images

Viszont, ha ő győzne, elhallgattathatná a kétkedőket. Megverne végre egy minőségi játékost egy nagy döntőben, a valaha volt egyik legminőségibbet, és egycsapásra előlépne komoly GS-esélyessé.
Komoly terhet rakhatna le a norvég, ha ma nyerne. Eddig ugyanis hat meccset játszott a Nagy Hármas ellen, és mind a hatot elbukta. Ráadásul még egy szettre sem futotta a részéről ellenük. Még Rafa is, aki pedig messze volt a héten a legjobbjától, még ő is simán elbánt vele a csoportmeccsükön.
Talán az a baj, hogy túlságosan tiszteli a nagy elődöket, ami abból is látszik, ahogy Djokovicról nyilatkozott a döntő előtt.
„Kőkemény kihívás vár rám” – mondta Ruud. „Novak ellen egy döntőben, ráadásul fedett keménypályán, ebben ő sportágunk történetének az egyik legjobbja.”
Valahogy ezek a szavak tükröződtek vissza abban is, ahogy kiállt Nadal ellen a Roland Garros döntőjében.
„Tudom, hogy valami újjal kell előrukkolnom Novak ellen, mert eddig még nem tudtam őt megverni. Hinnem kell abban, hogy nyerhetek, ami egyáltalán nem lesz könnyű.”

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

De mégis mi szólhat Ruud mellett? Talán az, hogy ő a fiatalabb, és hogy Djokovicot jobban megviselte az e heti sorozatterhelés. A tenyerese életveszélyes, ráadásul legyőzött két nagy adogatót is a héten, Taylor Fritzet és Felix Auger-Aliassime-ot.
Minden más alighanem Djokovic mellett szól. Korábbi ötszörös bajnok, iszonyú szoros meccseket fordított a javára a héten, ráadásul baromi motivált, hogy elsőszámú esélyesként emlegethessük majd őt az Ausztrál Open előtt.
Ja, és ott van Djokovic fizikális állapota. Nehéz eldönteni, hogy az melyiküknek pro és melyiküknek kontra. Rátok bízzuk.
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
TEGNAP - 17:32
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
28/11/2022 - 15:44