Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Veszélyben a US Open? Nadal kihagyja az egyik legfontosabb felkészülési tornát

Lantos András

Frissítve 05/08/2022 - 16:21 GMT+2

Rafael Nadal a Twitteren közzétett rövid üzenetben hozta nyilvánosságra, hogy nem indul a montréali ATP-tornán, amely a hónap végi US Open egyik fontos felkészülési versenye. A korábbi világelső július eleje óta nem lépett pályára, amikor Wimbledonban sérülés miatt visszalépett a Nick Kyrgios elleni elődöntős mérkőzéstől. A spanyol klasszis kisebb kellemetlenségekről beszélt.

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Nadal összesen ötször nyerte már meg az ATP 1000-es besorolású Canadian Opent, utoljára 2019-ben, ezúttal viszont biztosan nélküle rendezik a versenyt.
„A nyaralásom és az edzésmunka elkezdése óta minden jól ment az elmúlt hetekben. Négy nappal ezelőtt kezdtem el a szervákat gyakorolni, és tegnap edzés után kellemetlen érzéseim voltak. Ez mára sem múlt el” – írta Nadal a Twitteren.
„Éppen ezért úgy döntöttünk, nem utazom el Montréalba, és inkább folytatjuk az edzéseket anélkül, hogy megerőltetném magam.”
„Szeretnék köszönetet mondani Eugéne-nek, a verseny igazgatójának és a teljes stábjának, hogy megértőek voltak, és most is úgy támogattak, ahogy mindig is szoktak. Remélem, fogok még játszani Montréalban, mert nagyon szeretem ezt a tornát, és ötször nyertem már itt korábban.”
Most nincs más választásom, alaposnak kell lennem, és gondolnom kell az egészségemre.

A montréali Masters-torna mérkőzéseit élőben közvetítjük jövő héten az Eurosport 2-n és az Eurosport online felületein (eurosport.hu és Eurosport applikáció), akárcsak a teljes US Opent, amely augusztus 29-én rajtol.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés