Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy évet öregedett a görög, mire a negyeddöntőbe jutott Torontóban

Nánási Antal

Publikálva 13/08/2021 - 17:47 GMT+2

Nem rossz dolog, ha egy teniszező sportágának egyik nagy csillagával, saját maga egyik példaképével egy napon ünnepli a születésnapját.

Stefanos Tsitsipas contemplant le gâteau d'anniversaire offert par l'organisation du tournoi de Toronto pour ses 23 ans en 2021

Fotó: Getty Images

A Torontóban már a negyeddöntőnél járó Stefanos Tsitsipasszal pont ez esett meg, ő ugyanis Pete Samprasszel osztozik az augusztus 12-i ünnepen.

Rövid időn belül a második páros születésnapot ünnepelhette a teniszvilág, ráadásul másodszorra is egy fiatal tehetséget és egy sportági legendát köszönthettünk egyazon napon. Augusztus 8-án Roger Federer mellett, aki aznap ünnepelte a negyvenedik születésnapját, Felix Auger-Aliassime is ünnepelt. Négy nappal később, augusztus 12-én pedig Stefanos Tsitsipast köszöntötték a torontói szervezők huszonharmadik születésnapja alkalmából, vele együtt Pete Sampras lépett be az ötvenesek körébe.
A Roland Garros-döntős görög, Karen Khachanov elleni győzelmét követően és a szervezőktől kapott tortával a kezében arról beszélt, édesapja révén rengeteg “samprases” élménye van gyerekkorából annak ellenére, hogy ő maga élőben már nem látta játszani a tizennégyszeres GS-győztes amerikait. Édesapja hatására azonban az edzésein megpróbálta a Sampras-féle szervát, nyesést vagy épp röptét alkalmazni, ezzel is tisztelegve a nagy bajnok előtt.
Stefanos Tsitsipas à Toronto à 2021
A világbajnok görögöt az édesapja által generált szimpátia mellett a közös születésnap is Pete Samprashez köti, ennek apropóján beszélt Torontóban az amerikai iránti rajongásáról:
Leginkább azt csodáltam benne, amilyen könnyeden, fennkölten játszott. Általában Roger Federer teniszét szokás erőfeszítés nélküliként jellemezni, de szerintem Pete Samprasé is hasonló volt, egyszerűen élvezet volt őt játék közben figyelni.
2019-ben aztán Tsitsipas lehetőséget kapott arra, hogy személyesen is találkozhasson édesapja és saját maga közös teniszlegendájával. A meetingre Indian Wellsben került sor, a helyi ATP 1000-es torna szervezői hozták tető alá. Mint arra az élményre visszautalva elmondta, Pete játéka mindig is példaként szerepelt előtte, így óriási élmény volt, hogy a nagy bajnokkal személyesen is találkozhatott.
picture

Pete Sampras lors de l'US Open 1994

Fotó: Getty Images

Saját, ezúttal Torontóban méltatott születésnapjával kapcsolatban Tsitsipas viccesen elmondta, jólesik neki a szervezők gesztusa, ugyanakkor ez emlékezteti arra, hogy ismét eltelt egy év, ő pedig idősebb lett. Huszonhárom évesen talán nem kell még az éveket számolnia, különösen nem úgy, hogy jónéhány komoly eredmény van már a háta mögött, ami sokaknak egy teljes karrier/életút alatt sem jön össze. Az őt köszöntő szervezőknek, a hála szavai mellett, egy kicsit a születésnap jelentéséről is elmélkedett a köztudottan a filózófiával is közeli viszonyt ápoló görög sportoló:
“Habár az én családomban a névnapoknak nagyobb jelentősége van, a születésnap mégiscsak a legjobb. Rengetegen köszöntenek, sok mindenkinek eszébe jutst, ajándékokat kapsz, érzed, hogy sokaknak vagy fontos.”
picture

Stefanos Tsitsipas à Toronto en 2021

Fotó: Getty Images

A Torontóban zajló ATP 1000-es torna negyeddöntőit, hasonlóan a torna korábbi fázisaihoz, továbbra is élőben közvetítjük az Eurosport 2-n. A 18:00-kor kezdődő adásban elsőként az immáron a huszonnegyedik életévébe lépő Stefanos Tsitsipas lép pályára, ellenfele pedig a tizennégy mérkőzés óta nyeretlen, az elmúlt hetekben három tornát is megnyerő Casper Ruud lesz. A helyi idő szerint a délutáni programban megrendezendő második negyeddöntőben Roberto Bautista Agut ellenfele az idén Rómában már Masters-elődöntőig jutó Reilly Opelka lesz. Az esti programot, ami magyar idő szerint 01:00-kor kezdődik, Daniil Medvedev és Hubert Hurkacz találkozója nyitja, a nap zárásaként pedig John Isner és Gael Monfils találkozóját közvetítjük.
Forrás: ATP

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés