Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gyors vereséggel búcsúzott két magyar is a madridi selejtezőben

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/04/2023 - 16:50 GMT+2

Mutua Madrid Open - Balázs Attila és Jani Réka is kiesett a madridi salakpályás tenisztorna selejtezőjében. A selejtezőből két győzelemmel lehet feljutni az 1000-es besorolású szupertorna szerdán rajtoló főtáblájára.

Jani Réka

Fotó: AFP

Madridi tenisztorna - Balázs és Jani is kiesett a selejtezőben

A hosszú kényszerpihenő után nemrég visszatért Balázs Attila (747.) védett ranglistával indult a spanyol fővárosban, ahol elsőként a német Daniel Altmaier (92.) várt rá. A magyar játékos a mindössze 52 perces találkozón csak két játékot tudott nyerni a kvalifikációban negyedik kiemelt rivális ellen.
A világranglistán 131. Jani Réka a selejtező nyitányán az ausztrál Kimberly Birrell-lel (113.) csapott össze, és 57 perc alatt kikapott. A 31 éves magyar játékos idei 19 mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni.
Hétfő este még a vasárnap a portugáliai Oeirasban egymás után a második challenger-trófeáját megszerző Piros - aki karriercsúccsal a 118. helyen áll - lép pályára, ő a kvalifikáció nyitókörében a hazai közönség előtt szereplő Pablo Andujarral (223.) csap össze.
Az elitmezőnyben magyar részről alanyi jogon ott lesz Fucsovics Márton (83.), Bondár Anna (89.) és Gálfi Dalma (93.), illetve párosban Babos Tímea a kazah Anna Danilina oldalán.
Eredmények, selejtező, 1. forduló:
férfiak:
  • Daniel Altmaier (német, 4.)-Balázs Attila 6:1, 6:1
nők:
  • Kimberly Birrell (ausztrál, 21.)-Jani Réka 6:0, 6:1
Később:
Piros Zsombor (23.)-Pablo Andujar (spanyol) 21.00 körül
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés