Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Olyan, mintha a Jézuskának írtam volna” – Valkusz Máté karrierje eddigi legnagyobb győzelmét aratta

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/11/2023 - 11:44 GMT+1

Fogalma sem volt Valkusz Máténak a selejtező után, hogy esélyes lehet arra, szerencsés vesztesként főtáblára jusson a metzi ATP 250-es tornán. Karrierje során eddig egyszer volt főtáblás ATP-tornán, Budapesten, szabadkártyával, most, Franciaországban lehetett ott először az első fordulóban ilyen rangos viadalon úgy, hogy maga vívta ki a lehetőséget.

Karrierje eddigi legnagyobb győzelmét aratta Valkusz Máté (fotó: ilovetennis)

Fotó: facebook

Ezúttal élni tudott a kínálkozó alkalommal is, és életében először tovább jutott a második fordulóba.
„Az első selejtezős mérkőzésemet a világranglista-százhetvennegyedik Hugo Grenier ellen meg kellett nyernem ahhoz, hogy így alakuljon a torna, és rám mosolyogjon a szerencse. Amikor a kvalifikáció döntőjében kikaptam Calvin Hemerytől, még nem volt biztos, hogy a szerencsés vesztesek közé kerülök, de úgy is csak 66% esélyem volt a főtáblás szereplésre, hiszen három főből kettőt sorsoltak ki.

Jövök egy kávéval a német Yannick Hanfmann edzőjének – ő húzta ki a nevemet
– mesélte nevetve.
A főtáblán az 54. helyen rangsorolt német Daniel Altmaier volt az ellenfele, akit óriási meglepetésre alig több, mint egy óra alatt 6:2, 6:2-re vert meg, élete eddigi legnagyobb győzelmét aratva.
„A selejtezős vereségem után írtam a menedzseremnek, Somogyi Zsoltnak, mondtam neki, hogy tudom, mi a hiba, tanultam belőle, most haza megyek, és mindent kijavítok. A stabil adogatás, a stabil ritörnjáték hiányzott, nem ütöttem elég erős röptéket sem, és a lábmunkám is hagyott kívánnivalót maga után.
Olyan, mintha a Jézuskának írtam volna, a keddi mérkőzésre, mintha csak karácsonyi ajándékként érkezett volna, mindent megkaptam, összeállt a játékom. Tökéletes volt, olyan összeszedetten teniszeztem, amiről én tudtam, hogy mélyen bennem van, de nagyon régen láthatták már tőlem mérkőzésen. Végig én diktáltam a meccsen, bejöttek a ritörnök, sok fonák egyenest ütöttem, amivel megleptem, gyorsítottam, megoldottam a röptéket, megéreztem a játékot” – értékelt Valkusz.
A legutóbbi deréksérüléséből nemrég felépült játékos következő ellenfele a világranglista-63. orosz Alexander Shevchenko lesz, akivel a pályán kívül remek viszonyt ápol.
„Jó haverok vagyunk, jól ismerem őt is, és a játékát is. Igazi robot, nagyon sokat edz, és rengeteget dolgozik a meccsein is. Nem a technikai kifinomultságáról híres, de jól bírja a gyűrődést, kitartó, gyűrős mérkőzésre számítok. Nehéz dolgom lesz vele, főleg, mivel az erőnlétem egyelőre nem százszázalékos, a rengeteg kihagyás miatt a megszokottnál könnyebben kifulladok, kapkodom a levegőt. Mondjuk ez kedden szerencsére nem jelentett problémát, bízom benne, hogy a második fordulóban is így lesz” – tekintett előre Valkusz Máté. Hozzátette: úgy érzi, lendületet adhatott neki az áttörést jelentő siker, hiszen korábban nem győzött még top százas teniszező ellen.
Második fordulós mérkőzését szerdán, délután egy órától játssza Metzben.
Az Eurosport a metzi tornára olyan közvetítési jogot vásárolt, hogy a döntőig csak a centerpályás mérkőzések követhetők online, így Máté és Schevchenko találkozóját sajnos nem tudjuk megmutatni élőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés