Miami tenisztorna - Harmincötezer dolláros büntetést kapott Kyrgios.
A férfi versenyeket szervező ATP csütörtökön számolt be a szankcióról, melynek részletezéséből kiderül, hogy Kyrgiosnak 5000 dollárt kell fizetnie jól hallható trágár kifejezések használata miatt, 10 ezret sportszerűtlen viselkedésért, 20 ezret pedig szóbeli sértegetésért.
Az esetről és Kyrgios korábbi hasonló viselkedéseiről részletesebben ebben a cikkben írtunk.
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
28/11/2022 - 08:37
A keddi meccsen Kyrgios többször felelősségre vonta Carlos Bernardes játékvezetőt, mert úgy érezte, hogy a bíró nem tudja megfelelően kezelni a közönséget. Bernardes büntetésből egy pontot Sinnernek ítélt az első szett tie-breakje során, amikor az ausztrál játékos kiszólt a lelátón helyet foglaló barátjának, mondván, még ő is jobb munkát végezne a játékvezetőnél.
Kyrgios ezután több alkalommal hangosan kiabálva kérdőre vonta a bírót, hogy "mit látott sportszerűtlennek?!", majd a kispadjához ment és a földhöz vágta az ütőjét. A játékvezető ezért egy játékot Sinnernek ítélt.
A Sinner által megnyert mérkőzés után Kyrgios nem kért bocsánatot, a bíró tevékenységét pedig "szörnyűnek" nevezte.
Az ausztrál teniszező a miami torna előtt rendezett Indian Wells-i viadalon is kikelt magából, akkor a Rafael Nadallal szemben elveszített negyeddöntős összecsapáson vágta földhöz az ütőjét, amely onnan visszapattanva majdnem eltalált egy labdaszedőt. Kyrgios akkor bocsánatot kért a tettéért, de 25 ezer dolláros pénzbüntetésre ítélték.
MTI
Next Generation ATP Finals
Az ugródeszka, ami mindig működött – nagy bajnokok közé került a fiatal amerikai
13/11/2022 - 13:10
Tenisz
Kyrgios az egyik balhéját pénzzel elintézte, a neheze azonban még csak ezután jön
06/11/2022 - 14:30