Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev gyorsan visszaszerzi a világelsőséget Djokovictól az Eurosport szakértője szerint

Takács Márton

Publikálva 01/04/2022 - 14:46 GMT+2

Tim Henman, az egykori kiváló brit teniszező, az Eurosport szakértője úgy véli, hogy Daniil Medvedev hamarosan visszatérhet a férfi teniszezők világranglistájának élére, miután a Miami Openen elszalasztotta az esélyt, hogy ismét letaszítsa onnan Novak Djokovicot.

Daniil Medvedev egy darabig nem lesz újra világelső

Fotó: AFP

Tim Henman úgy véli, Daniil Medvedev hamarosan újra megelőzi Novak Djokovicot a világranglistán.
Daniil Medvedev nem váltja ismét Novak Djokovicot a világranglista élén hétfőn, mivel a Miami Open negyeddöntőjében kikapott a címvédő Hubert Hurkacztól.
Medvedev ehelyett 10 ponttal Djokovic mögött kezdi meg a salakszezont a ranglistán, de az Eurosport szakértője, a brit Tim Henman szerint az orosz hamarosan újra a csúcson lehet.
A 26 éves orosznak a floridai torna elődöntőjébe kellett volna jutnia ahhoz, hogy visszaszerezze a világranglista első helyét a szerbtől, de ez nem sikerült, mivel egy körrel korábban a címvédő Hurkacz kiejtette őt.
A britek korábbi legjobb teniszezője, Henman úgy véli, hogy az a tény, hogy a 2021-es US Open győztese már állt a ranglista élén, azt jelenti, hogy gyorsan el tudja felejteni a csalódást, és bízhat abban, hogy egy jobb salakos szereplés inkább előbb, mint utóbb visszavezeti őt oda, ahol szeretne lenni.
"Ennek a beszélgetésnek a kontextusában, ha Medvedev még nem lett volna világelső, akkor ez egy nagy kérdés, de az a tény, hogy már járt ott, azt jelenti, hogy nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérdés lenne Medvedev számára.
Ha megnézzük a ranglistapontokat, a most következő tornákon tavaly annyira gyengén szerepelt salakon, hogy szerintem elég gyorsan vissza fog kerülni az első helyre, főleg, ha Djokovic csak rövidített menetrenddel játszik."
picture

Medvedevet a címvédő lengyel Hubert Hurkacz búcsúztatta két szettben

A salakszezont Medvedev mindössze 10 ponttal Djokovic mögött lemaradva kezdi meg. Idén várhatóan mindketten az április 10-én kezdődő Monte-Carlo Mastersen játszanak először salakon.
Az orosz óriás nem tudta a legjobb teniszét nyújtani a Hurkacz elleni meccsen, aki 2022-ben ismét bebizonyította, hogy kedveli a miami körülményeket.
"Nagyon meleg és párás idő van odakint. A mérkőzés jellege miatt Medvedevnek keményebben kellett dolgoznia az adogatásával és a pálya hátsó feléről. Alig több mint két óra után már biztosan érezte a fájdalmat. Minden elismerésem Hurkacznak, hogy ilyen jól játszott és megdolgoztatta Medvedevet, ez az egyik oka annak, hogy ő lett a győztes.” - mondta Henman.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés