Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roger Federer szívesen látná Alcarazt és Djokovicot egy csapatban a következő Laver-kupán

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/09/2023 - 18:42 GMT+2

Az európai csapat kiütéses, 13-2-es vereséget szenvedett a világcsapattól a Laver-kupán vasárnap Vancouverben. Roger Federer a meccsek nagy részét a pálya mellől nézte végig, majd a torna befejezése után az Eurosportnak nyilatkozva elmondta, reméli, hogy Carlos Alcaraz és Novak Djokovic is tagja lesz az európai csapatnak, amikor jövőre a németországi Berlinbe költözik a verseny.

Federer elárulta, mi hiányzik leginkább a teniszből, és kiket látna az európai csapatban

Roger Federer szeretné, ha Novak Djokovic és Carlos Alcaraz is ott lenne a jövő évi Laver-kupán.
A Laver-kupa vasárnap este ért véget Vancouverben a Világcsapat 13-2-es, kiütéses győzelmet aratott az európai csapat fölött. Jövőre Németországba, Berlinbe költözik a verseny, de még mielőtt teljesen elbúcsúztak volna Vancouverből, Federer interjút adott az Eurosportnak.
„Agyonverték az európai csapatot. A Világcsapat fantasztikusan játszott, tényleg hozták az energiát. Mindenki odatette magát, hozta a pontokat, nagyon erősek voltak egyéniben is és párosban is, az első pillanattól kezdve készen álltak, teljes mértékben megérdemelték a győzelmet” – mondta a svájci, aki épp egy évvel ezelőtt vonult vissza a tornán.
Federer azt is elmesélte, hogy visszavonulását követően is mennyire élvezte ezt az eseményt, és hogy persze rengeteg dolga volt a hétvégén, de azért jutott idő egy kis extra elfoglaltságra is, például most végre meg tudott nézni minden meccset, és rengeteget beszélgethetett a legendás Rod Laverrel is.
„Nem hiányzik, hogy játsszak, de nagyon jó visszatérni, nagyszerű újra itt lenni a teniszcsaládban, megkérdezni mindenkit, hogyan érzi magát, de most először teljesen más szemszögből tapasztaltam meg a Laver-kupát, mint eddig. Most igyekeztem minden meccset megnézni, és ez fantasztikus élmény volt.”
picture

Roger Federer és Rod Laver

Fotó: Getty Images

"Beszélgettünk a röptékről a párosmeccseken, beszéltünk arról, hogy milyen volt a 60-as és a 70-es években, amikor még meg volt engedve, hogy felugorjanak a játékosok az adogatások előtt, szóval egy kis történelmet is tanultam Rod Lavertől.
Björn Borg és John McEnroe is itt volt, és mindketten azt mondták, hogy Rod Laver volt a hősük, ő jóval az én időm előtt volt aktív, de tudom, hogy mit képvisel a teniszben, tudom, hogy milyen sokat ad az ő jelenléte” – mondta Federer.
Arra a kérdésre, hogy a 2024-es tornán visszaszerezheti-e Európa a kupát, a svájciak korábbi világelsője optimistán nyilatkozott, és azt is elmondta, miért örül különösen az új helyszínnek.
„Végre újra beszélhetünk németül” – mondta mosolyogva Federer.
„Nagyon várom már Berlint, nem ismerem túl jól a várost, ezért különösen várom már, hogy végre ott lehessek. Szerintem nagyszerű dolog, hogy visszavisszük ezt a fajta teniszt Németországba. Becker és Graf korszakában a német tenisz is jóval erősebb volt, de bízom benne, hogy jövőre mi is adunk majd a tornával ennek egy lökést.
Remélem, hogy jövőre sokkal-sokkal jobb lesz az európai csapat, az energia is más lesz, de hát én elfogult vagyok, én mindig nekik, vagy hát nekünk szurkolok” – folytatta.
picture

Roger Federer és Novak Djokovic a 2022-es Laver-kupán

Fotó: Imago

Arra a kérdésre, hogy kiket látna szívesen az európai csapatban a következő szezonban, több nagy nevet is felsorolt Federer, köztük a két jelenlegi legjobb formában lévő játékost is.
„Szeretném újra Novakot látni a csapatban" – mondta Federer.
Sőt, igazából Alcarazt és Novakot szeretném egy csapatban látni.
„Meg persze ott van Sascha Zverev, akinek a szereplése nagyszerű lenne a német közönség és az ottani piac számára is. És esetleg valaki olyat, mint [Holger] Rune, aki most nem tudott jönni a sérülése miatt, de [Stefanos] Tsitsipast, [Daniil] Medvedevet is szeretném látni a csapatban. Meg persze jó volt nézni [Andrey] Rublevet is, de akár addig még jöhet valaki egész más is.
Szerintem bőven tud majd válogatni jövőre Björn Borg a teniszezők közül az európai csapatba.”

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés