Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

McEnroe a fellegekben érzi magát a Laver-kupa-siker után, játékosai élvezték, hogy neki játszhattak

Takács Márton

Frissítve 25/09/2023 - 13:36 GMT+2

John McEnroe vasárnap Vancouverben sorozatban második alkalommal vezette Laver-kupa-győzelemig a Világcsapatot. Vasárnap már csak egy sikerre volt szükségük az aznapi játéknapra tervezett négy meccsből, mivel a szombati játéknap után 10-2-es előnnyel léptek pályára. McEnroe nagyon örült a végeredménynek, és a mérkőzés után nyilatkozva hihetetlen győzelemnek nevezte a sikert.

Így nyerte meg a 2023-as Laver-kupát a Világcsapat

John McEnroe, Taylor Fritz, Ben Shelton és Felix Auger-Aliassime is értékelte a Világcsapat Laver-kupa-győzelmét.
Hihetetlen érzés volt szétrúgni a seggüket, bébi!
John McEnroe nem hazudtolta meg magát, úgy kezdte győztes nyilatkozatát, ahogy más nem tenné. "Sokszor szétrúgták a miénket" – folytatta.
A Világcsapat a szombati játéknap után 10-2-re vezetett, ami azt jelentette, hogy a vasárnapi négy párosítás bármelyikéből három pont elég lett volna az összesített győzelemhez.
Az amerikai Frances Tiafoe és Ben Shelton páros az európai csapat Hubert Hurkacz és Andrey Rublev kettőse ellen lépett pályára. Mindkét szett tie-breakben dőlt el, a Team World egy óra 36 perc alatt 7:6(4) , 7:6(5) arányban nyert.
A győzelemmel a Világcsapat megvédte Laver-kupa-címét a tavalyi londoni alkalom után.
picture

John McEnroe és Ben Shelton

Fotó: AFP

"Őrületes volt számomra ez a néhány nap, és élveztem, hogy ebben a csapatban teniszezhetek" - mondta a US Openen az elődöntőig menetelő, a Laver-kupa első meccsét megnyerő Ben Shelton a győzelem után a pályán.
"Élveztem, hogy Johnny Macnek játszhatok. A Team World igazán hozta az energiát ezen a héten.
Könnyű játszanom, ha fel vagyok pörögve, és a kispad egész hétvégén remekül felpörgetett.
Remélem, én is jó munkát végeztem, hogy felpörgessem őket. Frances-szel együtt játszani önmagáért beszél, ő a legszórakoztatóbb srác a pályán."
picture

A Világcsapat rázárta az ajtót Európára, Sheltonék biztosították be a Laver-kupa-győzelmet

"Az első naptól kezdve úgy éreztem magam, mintha közéjük tartoznék” - említette az argentin Francisco Cerundolo, az egyetlen dél-amerikai az észak-amerikaiakkal teli csapatban.
Cerundolo is hozzátett a nagy egészhez, 6:3, 7:5-re nyert a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen az első napon. Valójában McEnroe mind a hat játékosa - Tiafoe, Cerundolo, Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Tommy Paul és az újonc Shelton - legalább egy ponttal járult hozzá a sikerhez, így ez egy igazi csapatmunka volt.
"A csapatban mindenki elképesztő színvonalat nyújtott egész héten. Mindenki olyan jól játszott, ahogy csak tudott. Ezért sikerült ilyen pontszámmal végeznünk" - mondta Fritz, aki a Team World legmagasabban rangsorolt játékosa volt a maga világranglista-8. helyezésével.
Auger-Aliassime, aki élvezte, hogy szülőhazájában, Kanadában játszhat, különösen büszke volt arra, hogy csapata ellenállt a nyomásnak.
"Ahogy Mac mondta, nyerni a legjobb érzés. Jó érzés egy évvel később, azok után, amit Londonban tettünk, visszajönni és nyerni itt, Vancouverben. Ezt akartuk egy hete, amikor megérkeztünk. Megcsináltuk. Visszatámadtunk, álltunk a kihívás elé, és megcsináltuk."
picture

Auger-Aliassime és McEnroe

Fotó: AFP

McEnroe idén is nagyon élvezte a tornát.
"A végsőkig kiélezett csata volt. Nagyszerű csapatszellemmel, a fiatalok és a tapasztaltabbak jó kombinációjával érkeztünk. Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez így van, és mi feljebb léptünk. Szerintem minden srác nagyszerűen játszott.
Már a következő évre gondolunk, mert a győzelem sokkal jobb, mint a vereség. Az első esztendőkben küszködtünk, most pedig belekóstoltunk a siker ízébe, és ez jó érzés. Köszönjük, fiúk!
Azt hiszem, a srácok tudják, hogy szeretem ezt a versenyt, és hiszek benne. Erről szól az egész. Már egy ideje itt vagyok. Számomra ez olyasvalami, amire nem számítottam, úgyhogy ezt ápolnunk kell."
picture

Federer elárulta, mi hiányzik leginkább a teniszből, és kiket látna az európai csapatban

Björn Borg, az európai csapat kapitánya így nyilatkozott:
"Ezt kell mondanom a Team Europe-nak: ne higgyétek, hogy minden évben ilyen csúnyán meg fognak verni minket! Mivel jövőre újra Európában leszünk, ez már más lesz. Legalábbis remélem!"
via eurosport.com, lavercup.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés