Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer kívánsága teljesült, Alcaraz ott lesz a 2024-es Laver-kupán

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/11/2023 - 20:49 GMT+1

Szeptemberben az európai csapat bántóan sima vereségét követően Roger Federer elárulta: szeretné, ha Novak Djokovic és Carlos Alcaraz is ott lennének a 2024-es tornán. A terv 50%-ban már megvalósult, hiszen a spanyol teniszező elkötelezte magát a Laver-kupa mellett, így ha nem jön közben valami, akkor ott lesz Björn Borg csapatában.

Federer elárulta, mi hiányzik leginkább a teniszből, és kiket látna az európai csapatban

Carlos Alcaraz ott lesz a 2024-es Laver-kupán.
„Szeretném újra Novakot látni a csapatban. Sőt, igazából Alcarazt és Novakot szeretném egy csapatban látni” mondta Roger Federer idén szeptemberben a Laver-kupát értékelő interjújában. Jó hír, hogy a kívánsága fele már teljesült, hiszen bejelentették: Carlos Alcaraz ott lesz a berlini versenyen.
Alcaraz már a 2022-es és a 2023-as keretben is szerepelhetett volna, de végül mindkét eseményt kihagyta, így ha minden jól alakul, jövőre debütálhat az európai válogatottban. Amelynek lenne miért visszavágni, hiszen idén egy nagyon komoly pofonba futott bele a világválogatott ellen, amely 13-2-es összesítéssel védte meg a címét.
„Értékelem Borg kapitány bizalmát, alig várom, hogy egy csapatban szerepeljek a riválisaimmal egyéniben és párosban egyaránt. Sokat jelent, hogy az európai csapatot képviselhetem a Laver-kupában, nagy megtiszteltetés. Mindent megteszek, amit csak tőlem kérnek, hogy visszaszerezzük a trófeát Európa számára.”
Alig várom, hogy megtudjam, kik csatlakoznak hozzám jövő szeptemberben.
– mondta Alcaraz.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy Carlos az európai csapat tagja lesz Berlinben. 2024-re minden követ megmozgatok. Nyerni szeretnénk, és az a tény, hogy Carlos elkötelezte magát melletünk, izgalmas kiindulópont egy olyan csapathoz, amely az elképzeléseim szerint különleges összeállítású lesz” – értékelt Borg.
Hivatalosan a Laver-kupa-keretek felét jelölhetik ki szabadon a kapitányok, a másik három pozíciót a Roland Garrost követő hét világranglistája alapján kell felajánlani. A gyakorlatban viszont ezt számos tényező befolyásolja, elsősorban természetesen a játékosok személyes ambíciói, hiszen a fárasztó amerikai versenyek után, az ázsiai turnét megelőzően nem mindenki kötelezi el magát.
A 2024-es Laver-kupát szeptember 20. és 22. között rendezik meg Berlinben.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés