Az egyébként is népszerű Laver Cup iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés, miután Roger Federer bejelentette visszavonulását, és megemlítette azt is, hogy a tenisz egyik legnépszerűbb bemutatótornáján játszik utoljára. A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci bejelentése nem volt teljesen váratlan, hiszen régóta küszködik térdsérüléssel, és több mint egy éve nem játszott hivatalos mérkőzést, a csütörtöki események mégis sokként érték a sportvilágot. A hírrel együtt azt is megtudtuk, az utolsó alkalom, amikor pályára lép, a londoni O2 Arénában lesz, ahol a Team Europe találkozik a Team Worlddel.
Kevesebb mint egy órával Federer bejelentése után a jegyeket árusító portál komoly terhelést kapott, rengetegen „álltak sorba”, hogy megvegyék az utolsó szabad jegyeket. Ezzel párhuzamosan a pályához legközelebb található helyek kezdtek új gazdát keresni a Stubhubon, ahol bárki eladhatja vagy megveheti a másik jegyét, ha valakinek fölöslegessé vált.

Csütörtökön 23,900 fontért lehetett jegyet venni, ez péntek reggelre elérte az 59,000 fontot, ami 27 millió Ft-nak felel meg.

Tenisz
Roger Federer legviccesebb wimbledoni sztorija, ami miatt még most is rosszul érzi magát a svájci
8 ÓRÁJA
Idén egyébként páratlan mezőnye lesz mindkét csapatnak, különösen az európai fog sziporkázni. Federer és Rafael Nadalrészvételét tudjuk legrégebb óta, de hozzájuk csatlakozik Novak Djokovic és Andy Murray is. A fiatalabb generációt Stefanos Tsitsipas, és az immáron kétszeres Grand Slam-döntős Casper Ruud képviseli. A világcsapatot Taylor Fritz, Félix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur és Jack Sock alkotja.
Noha Ez lesz Federer hivatalos búcsúja a tenisztől, visszavonulásának bejelentése azonban arra enged következtetni, hogy nem utoljára láttuk őt a sportágban. Azt írta: „Természetesen a jövőben is fogok még teniszezni, csak nem Grand Slam-versenyeken és nem a Touron".

Rafael Nadal és Roger Federer Fokvárosban egy bemutató mérkőzésen 2020. február 8-án

Fotó: AFP

A következő években tehát bemutatótornákon és gálameccseken láthatjuk majd. Federer pályafutása során számos bemutató mérkőzést szervezett, amit nemcsak nagy bevételi forrásként, hanem a jótékonykodás egy formájaként is használt. Milliókat gyűjtött a Roger Federer Alapítvány számára, amelynek célja, hogy oktatási lehetőségeket biztosítson afrikai és svájci gyermekeknek.
Kétszer játszott világrekordot jelentő tömegek előtt, legutóbb 2020-ban, amikor Nadallal ütögetett egy bemutatón Fokvárosban, ahol 51 954 néző volt jelen, és 3,5 millió dollárt gyűjtött.
Federer ettől függetlenül kényelmes nyugdíjas évekre van berendezkedve, hiszen pályafutása során végig a világ egyik legjobban kereső sportolója volt. A Forbes idei sportolói listáján 90,7 millió dolláros keresetével a hetedik helyen áll, annak ellenére, hogy 2021 júniusa óta nem játszott mérkőzést.
Forrás: Telegraph
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
06/12/2022 - 18:53
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
06/12/2022 - 16:12