Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Arcátlanul felverték a jegyárakat Federer utolsó meccsére, lakást lehetne venni belőle

Sergő Z. András

Publikálva 16/09/2022 - 17:09 GMT+2

Roger Federer, a húszszoros Grand Slam-győztes legenda csütörtökön jelentette be visszavonulását. Kedvenc bemutató tornáján, a Laver Cupon hagy fel végleg az aktív tenisszel. Az idén Londonban tartandó csapatverseny jegyeire a bejelentés után extrém módon megnövekedett az érdeklődés, egyes jegyárak pedig az újraértékesítés piacán szabadultak el rendkívüli módon.

Roger Federer

Fotó: AFP

Az egyébként is népszerű Laver Cup iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés, miután Roger Federer bejelentette visszavonulását, és megemlítette azt is, hogy a tenisz egyik legnépszerűbb bemutatótornáján játszik utoljára. A 20-szoros Grand Slam-győztes svájci bejelentése nem volt teljesen váratlan, hiszen régóta küszködik térdsérüléssel, és több mint egy éve nem játszott hivatalos mérkőzést, a csütörtöki események mégis sokként érték a sportvilágot. A hírrel együtt azt is megtudtuk, az utolsó alkalom, amikor pályára lép, a londoni O2 Arénában lesz, ahol a Team Europe találkozik a Team Worlddel.
Kevesebb mint egy órával Federer bejelentése után a jegyeket árusító portál komoly terhelést kapott, rengetegen „álltak sorba”, hogy megvegyék az utolsó szabad jegyeket. Ezzel párhuzamosan a pályához legközelebb található helyek kezdtek új gazdát keresni a Stubhubon, ahol bárki eladhatja vagy megveheti a másik jegyét, ha valakinek fölöslegessé vált.

Csütörtökön 23,900 fontért lehetett jegyet venni, ez péntek reggelre elérte az 59,000 fontot, ami 27 millió Ft-nak felel meg.

Idén egyébként páratlan mezőnye lesz mindkét csapatnak, különösen az európai fog sziporkázni. Federer és Rafael Nadalrészvételét tudjuk legrégebb óta, de hozzájuk csatlakozik Novak Djokovic és Andy Murray is. A fiatalabb generációt Stefanos Tsitsipas, és az immáron kétszeres Grand Slam-döntős Casper Ruud képviseli. A világcsapatot Taylor Fritz, Félix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur és Jack Sock alkotja.
Noha Ez lesz Federer hivatalos búcsúja a tenisztől, visszavonulásának bejelentése azonban arra enged következtetni, hogy nem utoljára láttuk őt a sportágban. Azt írta: „Természetesen a jövőben is fogok még teniszezni, csak nem Grand Slam-versenyeken és nem a Touron".
picture

Rafael Nadal és Roger Federer Fokvárosban egy bemutató mérkőzésen 2020. február 8-án

Fotó: AFP

A következő években tehát bemutatótornákon és gálameccseken láthatjuk majd. Federer pályafutása során számos bemutató mérkőzést szervezett, amit nemcsak nagy bevételi forrásként, hanem a jótékonykodás egy formájaként is használt. Milliókat gyűjtött a Roger Federer Alapítvány számára, amelynek célja, hogy oktatási lehetőségeket biztosítson afrikai és svájci gyermekeknek.
Kétszer játszott világrekordot jelentő tömegek előtt, legutóbb 2020-ban, amikor Nadallal ütögetett egy bemutatón Fokvárosban, ahol 51 954 néző volt jelen, és 3,5 millió dollárt gyűjtött.
Federer ettől függetlenül kényelmes nyugdíjas évekre van berendezkedve, hiszen pályafutása során végig a világ egyik legjobban kereső sportolója volt. A Forbes idei sportolói listáján 90,7 millió dolláros keresetével a hetedik helyen áll, annak ellenére, hogy 2021 júniusa óta nem játszott mérkőzést.
Forrás: Telegraph
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés