Az utóbbi órákban, napokban már voltak pletykák és információmorzsák arról, hogy tényleg összeállhat a páros, és a sötétkék zakóban, fehér teniszpólóban az újságírók elé ülő svájci sejtelmesen el is árulta: minden bizonnyal ez tényleg így lesz.
"Ismerem a határaimat, és nyilvánvalóan ideges vagyok, mert nagyon régóta nem játszottam. Remélem, hogy valamennyire versenyképes tudok lenni. ATP-eseményről van szó, nem akarok „káoszt okozni”. Megkértem Björn Borgot, hadd játszak péntek este egy utolsó párost, és mindenki áldását adta rá.
Kétségtelenül nagyon szeretném, ha péntek este Rafa oldalán fejezhetném be a pályafutásom.
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00
Azt hiszem, elég egyedi és csodálatos helyzet lenne, ha ez megtörténne. Mindig nagyon tiszteltük egymást, és a családunk, a stábunk is mindig nagyon jól kijött egymással. Együtt mentünk végig a karrierünkön, sok dolgot megéltünk, és az, hogy ennyire jó kapcsolatot ápolunk és fogunk ápolni a jövőben, nagyszerű üzenet a tenisznek, a sportnak és talán az egész világnak."
Federernél rákérdeztek arra is, amiről korábban már nyilatkozott, és amit a búcsúüzenetében is leírt: milyen érzés volt kimondania, hogy itt a vége?
"Keserű döntés volt, mert nyilván örökké játszani szeretnék. Még mindig imádok kint lenni a pályán, szeretek a srácok ellen játszani, utazni, szeretem a körforgást, de megálljt kell mondani, mert a térdem nem javult. Egyébként idén nyáron, Wimbledon után, nyaralás közben hoztam meg a döntést.”
A GOAT-vita és egy nagy pillanat is előkerült a sajtótájékoztatón.
„Nagyon büszke vagyok arra, amiket elértem. A 15. Grand Slam-győzelmemnél, Wimbledonban, a rekorddöntésnél ott ült a lelátón Pete Sampras is, az hatalmas pillanat volt – ezután minden csak bónuszként jött a karrieremben. Büszke vagyok a rekordokra, amiket felállítottam, és nyilván manapság egyre több játékos ostromolja a csúcsot, de ami a legfontosabb: boldog voltam a pályán kívül és a pályán is, és hálás vagyok, hogy hosszúra nyúlt a pályafutásom.”
Zárásként ezzel a mondattal köszönt el, majd vastaps kíséretében hagyta el a sajtószobát: „Nem kell minden rekordot tartanod csak azért, hogy boldog legyél.”
És még valami: Roger Federer nem sírta el magát, aminek állítása szerint kifejezetten örült. Péntek este viszont lesznek könnyek, nem is kevés…
Nitto ATP Finals
A 2022-ben látott volt a “Djokovic light” – figyelmeztet Goran Ivanisevic
22/11/2022 - 10:42
Tenisz
Federer megkönnyebbült a visszavonulása óta: „Nem vagyunk gépek”
20/11/2022 - 10:31