A teniszlegenda Jim Courier a Laver-kupán készített egy nem mindennapi interjút a pályafutását befejező Roger Federerrel, majd utána elárulta az Eurosportnak, hogy mit tanult belőle, és mit jelentett számára mindez. Az interjú alatt a szurkolók, a játékosok és a családtagok is sírva fakadtak az Arénában és a képernyők előtt is, miközben Federer – ahogy karrierje alatt végig – pontosan tudta, mit kell mondania.
Courier elmondta, mit érzett az interjúval kapcsolatban, és azt is, hogy mit jelentett a sportág, a többi játékos számára ez az esemény.
"Nos, óriási nyomás volt rajtam, hogy jól csináljam, mert mint mindenki, én is szeretem Rogert!" - kezdte Courier.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
8 ÓRÁJA
"Azt akartam, hogy úgy élje meg a pillanatot, ahogyan ő szeretné. Nem volt lehetőségem előzetesen beszélni vele erről, de annyi információt gyűjtöttem, amennyit csak tudtam."

Federer: "évekkel ezelőtt abbahagyathattad volna velem, de Te vittél tovább"

"Nem tudhatod, amíg ki nem mész oda, a pályára, hogy milyen lesz az interjú vagy a hangulat. Gondoltam, hogy érzelmes lesz, de nem számítottam ekkora érzelemlöketre sem tőle, sem a többi érintettől – különösen Rafától.
Csodálatos pillanat volt ez, aminek én is részese lehettem, azt hiszem, hogy minden rendben ment.
Remélem, egyszer megtudom Rogertől, hogy úgy élte-e meg ezt az egészet, ahogyan szerette volna, mert ha valaki, ő nagyon megérdemelte.
Tudtam, hogy ha egy pillanatra elcsúszik valami, pokoli nehéz lesz visszaterelni a gondolatokat, nekem kellett összetartanom mindent. Egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy engem is elragadjanak az érzelmek.”

Roger Federer

Fotó: Getty Images

"Roger számára ez az egész nagyon sokat jelentett. Mindannyian azt akartuk, hogy tökéletes legyen a búcsúja. Hogy a teste kitartson, hogy jól játsszon, hogy egészséges maradjon, és ez mind összejött neki. Hogy a barátaival és a családjával élhesse át ezt a pillanatot, ami szintén így történt."
Federer és Nadal kapcsolatáról és arról, hogy a páros együtt sírt a meccs után, Courier azt mondta:
"Hihetetlenül mély kapcsolat van köztük, nem igaz?
Ez a kapcsolat összekovácsolta őket.
A Roger-sztori nem létezik Rafa nélkül, és ez fordítva is igaz.
Együtt élhették át ezt a pillanatot. Azért az általában nem szokványos, hogy az ember megírja a saját búcsúzásának a forgatókönyvét, de Roger ezt megtehette. Az pedig még különlegesebbé teszi, hogy együtt lehettek ott a pályán, és annyi hihetetlen pillanatot tölthettek együtt.
A nevetésük, a könnyeik, a kézfogás... egy nap majd egy filmben is benne lesz. Szinte megírni is lehetetlen lenne ilyet, annyira elképesztő volt."

Ilyet is csak egyszer látni az életben: Federer és Nadal egymás mellett zokog az utolsó meccsük után

Nagyon érzelmes volt, és időbe telik, amíg mindannyian feldolgozzuk a látottakat.
Murray, Novak és Rafa, mindannyian kapcsolatban állnak egymással, és bizonyos értelemben ezek a srácok ezen az estén látták a saját történetük végét és a jövőjüket is. Emiatt is különleges volt ez, és valószínűleg emiatt érzékenyült el Rafa is annyira."

Federer, Nadal, és a többiek

Fotó: Getty Images

Federer örökségéről Courier így nyilatkozott: "Az eredményei óriásiak, de ez nem csak az ő eredményeiről szól, hanem azokról az érzésekről is, amelyeket a szurkolókból kiváltott az évek során."
Amikor láttad őt játszani, az valódi művészet volt. Ő egy művész volt, a pálya volt a vászna, az ütő pedig az ecsete.
Láthattuk, hogy olyasmit csinál, ami nagyon-nagyon nehéz, de ahogy ő csinálta, az hihetetlenül könnyeddé varázsolta az egészet.”

Federer egy művész volt, a pálya volt a vászna, az ütő pedig az ecsete - mi történt péntek éjjel?

Forrás: Eurosport
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
10 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
TEGNAP - 08:37