Tommy Haas úgy gondolja, nem kell attól tartani, hogy a svájci a visszavonuláson törné a fejét, mert mindent megtesz, hogy ott legyen a füves pályás Grand Slamen.


Két éven belül a harmadik térdműtétjén esett át Roger Federer, aki így 2021-ben egészen biztosan nem lép pályára. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy mit hoz a jövője, visszatér-e a pályára, és ha igen, akkor pontosan mikor. Ezekre a kérdésekre egyelőre Federer sem tudja a választ, minden azon múlik, hogyan halad a rehabilitációja; a Laver-kupán adott nyilatkozata mindenesetre biztató volt, a svájci kimondottan optimistán beszélt a folyamatról.
Tenisz
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy befutott Bázelbe a FedExpressz!
EGY NAPJA
Haast – aki most már évtizedesnek mondható barátságot ápol Federerrel – a L’Equipe kérdezte a svájci lehetőségeiről. „Boldog, és nincs rá oka, hogy ne legyen az. Ezzel ő is tisztában van, nagyon hálás mindenért, imádja az életet. Ugyanakkor megmaradt benne az éhség, még mindig bízik abban, hogy visszatérhet. Akkor szeretné befejezni, amikor ő akarja, eldönteni, hogy már nem szereti ezt az egészet, mert mondjuk túl gyakran veszít.”
Federer legutóbb Wimbledonban lépett pályára, ahol a negyeddöntőben simán, három szettben kikapott Hubert Hurkacztól. A német úgy véli, az All England Clubba való visszatérés a 20-szoros Grand Slam-bajnok fő célja. „Láttuk, hogy Wimbledonban kicsit sérült volt, nem mozgott annyira jól, mint máskor. De mindent megtesz annak érdekében, hogy újra a pályán legyen. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a célja Wimbledon. Ez a legjobb borítás, hogy újra és újra nekifusson.”

Federer és Haas, talán a leghíresebb meccsük után

Fotó: Getty Images

Haas azt is elárulta, szerinte 2022 tavaszán kaphat tisztább képet arról Federer, mennyi esélye lehet egy utolsó, nagy visszatérésre. „Minden azon múlik, hogy túl tud-e lépni a térdműtéten fizikálisan. Márciusban, áprilisban és májusban erre már lesz valamiféle válaszunk” – fogalmazott a német. Egy dolog biztos: Federernek nehezebb dolga lesz a visszatéréssel, mint volt 2021-ben, a ranglistán ugyanis vissza fog esni, a héten például a top 10-ből is kicsúszott.
Forrás: Tennis Majors

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Federer már nincs a legjobb tízben
18/10/2021 11:10
Tenisz
Elintézte az extra őszi szünetet két olasz kislánynak Roger Federer
15/10/2021 14:45