Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Az év, ha nem az évtized meglepetése” – így látta Marozsán sikerét a nemzetközi sajtó

Szabó Bence

Frissítve 16/05/2023 - 13:46 GMT+2

Marozsán Fábián győzelme Carlos Alcarazzal szemben a római tenisztornán nem csak a magyar sajtóban, de nemzetközi oldalakon is nagy visszhangot váltott ki. A többség kiemelte az ismeretlenségből előtörő magyar teniszező bátor játékát, de a spanyol sajtó Alcaraz túlterheltségével és a hasonló meglepetések egyre nagyobb gyakoriságával is foglalkozott.

Marozsán Fábián: Ez életem legnagyobb sikere és nagyon büszke vagyok

A magyar játékos szereplése mindenhol nagyot szólt.
Marozsán Fábián tegnap legyőzte a jövő héttől világelső Carlos Alcarazt a római ATP 1000-es tenisztornán, azóta pedig az itthoni sportmédiában minden róla szól. Mi is készítettünk exkluzív interjút a magyar játékossal, de idéztük például Köves Gábor véleményét is a történtekről.
Az események azonban messze nem csak nálunk váltottak ki komoly visszhangot, a nemzetközi sportsajtó is rákapott a világranglista 135. helyén álló magyar játékos sztorijára. Alább összeszedtük, hogy néhány nagyobb külföldi oldal miként reagált Marozsán sikerére.
Az ATP hivatalos weboldala az utóbbi idők legnagyobb meglepetésének titulálja a magyar játékos győzelmét. Kiemelik, hogy Marozsán közel két év után az első, aki top100-on kívüli játékosként győzte le Alcarazt, a spanyol játékos még közel sem volt ekkora sztár, amikor ez utoljára megtörtént vele. Az oldal emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar játékos nem csak győzött, de ütéseivel sokszor le is dominálta a világelső ellenfelét.
A Tennis Majors oldala nem csak a torna, de az év, sőt talán az évtized eddigi meglepetésének nevezi a tegnapi mérkőzést. Leírják, hogy Marozsán élete első ATP 1000-es főtábláján szerepel, de kiemelik azt is, hogy Alcaraz 12 meccses győzelmi szériában várta a mérkőzést, és idén salakon eddig csak a riói döntőben győzték le.
Brit társoldalunk főleg Marozsán első szerváját dicséri a győzelem kapcsán, de leírják azt is, a spanyol játékos mennyire nem tudta megtalálni a ritmusát a mérkőzésen.
A spanyol Eurosport a mérkőzésről csak a videós összefoglalót tette közzé beszámoló helyett, később viszont egyik újságírójuk véleménycikkel jelentkezett a témában. Ebben Fernando Murciego leírja, hogy a ranglista 135. Marozsán győzelme egy olyan új korszakot vetíthet előre a férfi teniszben, amikor az ehhez hasonló meglepetések gyakoribbak lehetnek. Véleménye szerint Alcaraz veresége egyáltalán nem azt jelzi, hogy a spanyol borzasztóan játszott volna: szerinte ez a forma a top40 jó részével szemben elég lett volna, Marozsán bátor játéka viszont most elütötte őt a továbbjutástól.
picture

Carlos Alcaraz gratulál Marozsán Fábiánnak a mérkőzés végén.

Fotó: Getty Images

A szintén spanyol Marcánál a vereséget elsősorban Alcaraz sűrű programjával magyarázzák, a római tornát pedig a közelgő Roland Garros fényében nem értékelik olyan fontosnak. Marozsánról azt írják, ha fenn tudja tartani a lendületét, mindenkire veszélyes lehet hátralévő római meccsein.
A spanyol lapnál emellett külön cikkben idézik Alcaraz reakcióját is. A cikk címében is kiemelik a világelső azon mondatát, hogy egy ponton azt sem tudta, mi történik vele, de később nagyobb terjedelemben idézik azt is, mit mondott Alcaraz a magyar ellenfeléről.
"Nem sokat tudtam róla a meccs előtt. Csak néhány eredményével voltam tisztában. Jól játszott ma, de jól játszott korábban is. Nagyon meglepett, tényleg nagyon magas szinten teljesített. Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar betör majd a top100-ba. Egyértelműen megérdemli a győzelmet. Ha így játszik, sokakat meglephet még a jövőben.”
Marozsán legközelebb Borna Coric ellen okozhat meglepetést a nyolcaddöntőben. A mérkőzést a mai nap során élőben mutatjuk 19 órától az Eurosport 2-n, de élőben lehet követni a találkozót az Eurosport.hu-n keresztül is!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés