Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Testőrt kért maga mellé a székbíró a játékos apja miatt

Nánási Antal

Frissítve 11/05/2021 - 14:01 GMT+2

Szokatlan és rendkívül kellemetlen közjáték zajlott le a római tenisztorna női versenyének maratoni, hétfő esti mérkőzése során.

Lara Morgana & Sergio Giorgi

Fotó: Eurosport

Sara Sorribes Tormo és Camila Giorgi majd négyórán keresztül küzdött egymással, az olasz teniszezőt edző édesapja pedig egy ponton túl messzire ment reklamálás címszó alatt.

Csapatsportágakban általánosságban viszonylag nagy hagyománya van a reklamálásnak, mint intézménynek. Kevés olyan futball- vagy például kézilabda mérkőzést tudnánk kapásból felidézni, amelyen ne láttunk volna a játékvezetőnél hevesen tiltakozó játékosokat tömörülni. Ugyanez akár párhuzamosan az oldalvonal mellett is tetten érhető, számtalanszor láttuk már, ahogyan a kispadnál toporzékoló edző éppen a negyedik játékvezetővel pöröl egy megítélt szabadrúgás vagy egy meg nem adott gól miatt. A tenisz a közelmúltig nagyjából azért nélkülözte a reklamálást, mint intézményt, vagy legalábbis annak az udvariassági kereteken túli megjelenését. Hétfő este azonban olyan történt Rómában, amire eddig nem volt még példa.
Novak Djokovic US Openen elkövetett toroklövése, Nick Kyrgios római székdobálása, vagy épp Damir Dzhumhur acapulcói tajtékzása a szabályt erősítő kivétel kategóriájába tartozik a tenisz világában. A női mezőnyből hasonló esetként természetesen Serena Williams 2018-as US Open-döntőbeli afférja ugrik be Carlos Ramosszal, leléptetésig azonban ott nem fajult a dolog. Hétfőn este Rómában sem történt leléptetés, mégis példa nélküli eset történt az olasz főváros mesterversenyének második játéknapján.
A nap zárásaként a hazaiak reménysége, Camila Giorgi a centerpályán játszott a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen. A maratoni hosszúságú, majd négyórán keresztül folyó mérkőzést végül döntőszettben a spanyol teniszező nyerte meg, a találkozó azonban leginkább az olaszról, helyesebben az őt edző édesapjáról marad emlékezetes. A neves szabadúszó amerikai tenisz szakíró, Ben Rothenberg osztott meg a Twitteren egy videót, amelyen jól érthetően hallatszik, amint a székbíró, tartva a mérkőzés folyamán hevesen reklamáló és hozzá közel helyet foglaló Segio Giorgitól, rádión keresztül kéri a supervisort, hogy inkább jöjjön ki a széke mellé. Íme az esetet rögzítő felvétel:

Ha lehet, maradj itt mellettem, mert Giorgi apja nagyon mérges, és nem szeretnék egyedül lenni a közelében.
adta le a segélykiáltásnak is beillő üzenetet a rádióban a mérkőzést vezető francia székbíró, Lara Morgane.
A mérkőzés végül atrocitások nélkül ment végig, amelyet egy-egy tie break-be torkolló szettet követően végül döntőszettben a spanyol teniszező nyert meg, aki így készülhet az Aryna Sabalenka elleni második fordulós találkozóra. Arról egyelőre nincs hír, hogy Sergio Giorgi számíthat-e bármilyen büntetésre, az azonban nem vitás, hogy ezzel beírta magát a székbírók és a WTA renitensek listájára.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés