Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Anna szárnyal Rómában: kiejtette a korábbi világelsőt, életében először vert top 20-ast

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/05/2023 - 13:05 GMT+2

Bondár Anna legyőzte a volt világelső, 2019-ben római bajnok Karolina Pliskovát, ezzel bejutott a harmadik fordulóba a római salakpályás tenisztornán.

Bondár Anna szárnyal Rómában: kiejtette a 2019-es győztest is (fotó: annabondar97)

Fotó: Instagram

Római tenisztorna - Bondár legyőzte a volt világelső Pliskovát

A világranglistán 93. magyar a selejtezőben aratott két győzelemmel került a főtáblára, ahol szerdán a német Tatjana Mariát búcsúztatta. A 64 között, csütörtökön jóval nehezebb rivális várt rá a 13. kiemelt cseh személyében, aki volt világelső és döntőt vívott már Wimbledonban és a US Openen is.
A Hajdúszoboszló SE sportolója kellemes meglepetésre 3:0-lal kezdett, ám Pliskova utolérte őt. A kiegyenlített csata első szettje rövidítésbe torkollott, melyben a 25 éves magyar 6-3-ra elhúzott, és harmadik játszmalabdáját már értékesítette.
A folytatás jóval simábban alakult, az ihletett formában játszó Bondár két brékkel 4:0-ra meglépett, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 1 óra 24 percig tartott.
Bondár már a negyedik meccsét nyerte meg az olasz fővárosban úgy, hogy az előző nyolc WTA-találkozóját elvesztette. A csütörtöki nap másik magyarja, a selejtezőből indult Marozsán Fábián (135.) 15.30 óra körül kezdi meg szereplését a Foro Italicóban a francia Corentin Moutet (67.) ellen.
Eredmény - női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
  • Bondár Anna-Karolina Pliskova (cseh, 13.) 7:6 (7-5), 6:2
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés