Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev zónában, Alcaraz a világelsőségre hajt - őrült elődöntők jönnek Indian Wellsben

Kálmán Laci

Frissítve 18/03/2023 - 19:53 GMT+1

Magyar idő szerint ma késő este rendezik az Indian Wells-i torna két férfi elődöntőjét. Az egyik ágon a pályára és a körülményekre sokat panaszkodó Daniil Medvedev játszik az egyre türelmesebb és egyre komplettebb Frances Tiafoe ellen, míg a másikon a világelsőségre is esélyes Carlos Alcaraz az őt mindig komoly kihívás elé állító Jannik Sinner ellen lép pályára.

Medvedev nyerte az orkán erejű szélben játszott negyeddöntőt

Daniil Medvedev zsinórban a 19. győzelmére hajt, Carlos Alcaraz pedig arra, hogy életben tartsa a világelsőség megszerzéséhez fűzött reményeit.
„Ez maximálisan nem a kedvenc pályám, és ezek maximálisan nem a kedvenc körülményeim.”
Ezt mondta Medvedev Indian Wellsről, ahol most mégis élete első elődöntőjére készül.
„Zónában vagyok. Ilyenkor az embernek egy kicsit szerencséje van, őrült ütéseket húz meg, őrült pontokat nyer meg.”
Ezzel indokolta, hogy a számára rossz körülmények ellenére is ott van a legjobb négy között.
Igazából panaszkodott ő már korábban is, írtunk is erről, mégis eljutott zsinórban három tornagyőzelemig, és most már 18 megnyert meccsig. És lássuk be, jó esélye van a 19.-re is, mivel Frances Tiafoe az eddigi négy meccsükön mindössze egy szettet tudott fogni.
Persze, hogy korrektek legyünk, hozzá kell tennünk, hogy a legutóbbi meccsüket két éve játszották Miamiban, akkor pedig Tiafoe még nem tartott ott, ahol most tart. Mostanság sokkal türelmesebb, a játéka jóval színesebb, és több hit van benne, hogy megverhet akár egy Medvedev-kaliberű játékost is.
picture

Frances Tiafoe à Indian Wells en 2023

Fotó: Getty Images

Kemény pályán ugyanakkor Medvedev azért kemény diónak tűnik a számára. Az orosz a stabilabb kettejük közül, neki jobb a szervája és a fonákja. Persze támadó, agresszív játékkal le lehet őt győzni ezen a borításon is, ahogy az sikerült Nick Kyrgiosnak és Seb Kordának a legutóbbi két GS-en.
Tiafoe is képes lehet arra, hogy magához ragadja a kezdeményezést és diktáljon, amit variálhat ejtésekkel és röptékkel. Rafael Nadalt is ilyesmi játékkal győzte le tavaly a US Openen. De ehhez a legjobb tenisze kell, sőt, még az sem biztos, hogy elég, ha Medvedevnek nagyon jönnek azok az őrült pontok.
És hogy mit csinál majd egymással Alcaraz és Jannik Sinner? Remélhetőleg pályára tesznek majd egy olyan kegyetlenül jó meccset, amilyet szoktak. Bizony, hisz bár még mindketten nagyon fiatalok, már van mögöttük négy meccs, 2-2 a mérleg, és általában a legjobbat hozzák ki egymásból. Komoly esély van egy fain kis rivalizálásra kettejük között.
picture

Carlos Alcaraz (ATP Indian Wells 2023).

Fotó: Getty Images

Salakon és füvön Sinner győzött, a két kemény pályás meccsüket pedig Alcaraz nyerte. Messziről nézve ezt akkor el is intézhetnénk annyival, hogy akkor itt bizony a spanyol nyer.
A dolog azonban nem ennyire egyszerű. Elég csak felidéznünk a tavalyi US Open negyeddöntőjét, az év egyik legjobb meccsét, egy igazi thrillert, ahol öt órán át gyűrték egymást, és majdnem hajnali három volt, mire befejezték. Futurisztikus tenisz volt, semmi kétség, és a meccset bármelyikük megnyerhette volna.
picture

Jannik Sinner a Indian Wells 2023

Fotó: Getty Images

Ahogy ma is nyerhet bármelyikük, Sinner folyamatosan fejlődik Darren Cahill irányítása mellett, de Alcaraz azért talán előrébb tart. Ha a spanyol ma este győz, és vasárnap a döntőt is megnyeri, hétfőtől ismét ő lesz a világelső.
A meccseket 21:00-tól követhetitek az Eurosport 2-n és a digitális platformjainkon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása