Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Rafának ezer élete van” – mondta Alcaraz, aki remekül helytállt a Nadal elleni elődöntőben

Kálmán Laci

Publikálva 20/03/2022 - 12:39 GMT+1

Rafael Nadal legyőzte fiatal, pályafutása első 1000-es elődöntőjében szereplő honfitársát, Carlos Alacarazt Indian Wellsben, amivel megszerezte idei 20. győzelmét, 0 vereség mellett. Ellenfele a döntőben az élete formájában teniszező Taylor Fritz lesz, aki rendkívül komoly tenisszel múlta fölül Andrey Rublevot.

Carlos Alcaraz és Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Nadalnak minden tapasztalatára szüksége volt, hogy két vállra fektesse fiatal honfitársát.
Alcaraz agresszív volt, bátor, és hiába tornyosult vele szemben temérdek tapasztalat és trófea, abszolút meccsben volt az Indian Wells-i döntőért.
„Minden szükséges dolog megvan benne, hogy egy csodálatos bajnok váljék belőle” – mondta róla Nadal.
Nincs sok kétségem afelől, hogy hatalmas játékos lesz belőle. Igazából már most is az.
Nadal a harmadik legjobb évkezdetet produkálja 1990 óta. Győzött a melbourne-i felvezető versenyen, az Ausztrál Openen és Acapulcóban. 20 győzelemnél jár zsinórban, 0 vereség mellett, és ki tudja, hol a vége?!
Ellenfele Taylor Fritz lesz a döntőben, aki 2012 óta az első amerikai, aki eljutott eddig, és Andre Agassi 2001-es sikere óta ő lehetne az első, aki meg is nyeri.
A 7. helyen kiemelt Fritz a 13-meccses győzelmi szériában lévő Andrey Rublevot verte a másik elődöntőben. Rublev ezt megelőzően Marseille-ben és Dubajban nyert tornát.
Nadal a döntő szett ötödik játékában három bréklabdát is hárított, hogy aztán néhány gémmel később, a legfontosabb pillanatban elvegye Alcaraz adogatását. Rafa semmire szerválta ki a meccset, és végül 3 óra és 12 perces csatában jutott tovább.
„Rafának ezer élete van” – mondta Alcaraz. „Ha lent van, akkor is, a nehéz pillanatokban is képes elővenni a legjobb teniszét.”
picture

Alcaraz sem tudta megállítani Nadalt, megvan idei 20. győzelme is

Alcaraz 39 nyerőt ütött, míg Nadal 20-at, hárított 20-ból 15 bréklabdát az első két szettben. A második játszma végül Alcarazé lett egy bréksorozat végén úgy, hogy Rafát ápolni is kellett. 4:4-nél volt egy maratoni játék, mely közel 20 percig tartott, és amely a fiatal spanyol javára dőlt el. Ezután kiszerválta a szettet, és 6:4-gyel egyenlített.
Ha Rafa ellen játszol nyugodtnak kell maradnod, és jól kell gondolkodnod a legnehezebb pillanatokban is. Ezt tanultam meg ezen a meccsen.
„Úgy érzem, kezdek azon a szinten lenni, ahol lennem kell. Úgy érzem, kezdek része lenni a szűk elitnek. Szerintem sokat fogok az idén Rafa és a legjobbak ellen játszani.”
A másik elődöntőben a hazai közönség által támogatott Fritz kifejezetten jól kezdte a meccset, és 3:0 arányban elhúzott.
„Nem én voltam a meccs esélyese, úgyhogy egy kicsit felszabadultabban játszhattam” – mondta Fritz, aki tavaly októberben elődöntőt játszott az őszre halasztott tornán. „Minden az én szám íze szerint alakult.”
picture

Fritz szakította meg Rublev nagy szériáját

Egészen addig, amíg 5:3-nál a játszmáért nem kellett adogatnia. Ekkor egy kicsit megremegett és az orosz visszajött a meccsbe. Fritz ezután ismét magához vette a vezetést, majd egy nagy küzdelmek árán megszerzett brékkel behúzta az első játszmát.
Rublevot egy kicsit megviselte, hogy bukta a szettet, és öklével az ütője húrjait ütötte, a keze vérezni kezdett, és ápolást kellett kérnie.
A második játszmában mindketten szépen tartották az adogatásaikat, Fritznek 4:4-nél két bréklabdát hárítva sikerült hoznia a szerváját. Ekkor, a legfontosabb pillanatokban az ő idegei voltak jobbak, ő volt a magabiztosabb, és a tizedik gémben brékelt, amivel behúzta a meccset.
„Nagyon megkönnyebbültem a végén, alig tudtam elhinni, hogy megnyertem a meccset. Ezekért a pillanatokért akartam élsportoló, profi teniszező lenni. Ez a legjobb része az egésznek.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés