Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán elmondta, mi lesz következő ellenfelének fő problémája Indian Wellsben

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/03/2024 - 18:53 GMT+1

Győzelemmel kezdett Marozsán Fábián az Indian Wells-i ATP 1000-es tornán. Az első fordulóban a világranglista-41. Alexei Popyrin lett volna az ellenfele, ám az ausztrál másfél órával a tervezett meccskezdés előtt visszalépett, és szerencsés vesztesként az osztrák Jurij Rodionov került a helyére.

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

„Nem könnyű alkalmazkodni egy ilyen hirtelen jött változáshoz. Rodionov most 96. a világranglistán, úgy voltunk vele, hogy nekimegyek erőből, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a lehetőségből" – nyilatkozta Marozsán Fábián a mérkőzés után. „Balkezes játékos, ami nekem nem szokott annyira feküdni, de ismerem már régebbről, 2022-ben ősszel Pozsonyban játszottunk egymás ellen. A fonákja stabil volt, ezért tenyeres oldalon igyekeztem inkább fogást találni rajta.”
Az első játszmában több oda-vissza brék is volt, ám végül a játék képének megfelelően Marozsán javára billent a mérleg. A második szettben pedig már kissé el is veszítette a fejét az osztrák, egyértelmű volt első számú teniszezőnk fölénye, így 6:3, 6:2-es diadalt aratott – mentálisan erős maradt az egész találkozó során, és a játékában is sok pozitív elem volt. Következő ellenfele a chilei Nicolás Jarry lesz, aki 24. a világranglistán.
„Jó formában van, de salaktornákon játszott az elmúlt hetekben, vagyis most váltott borítást, ami hátrány lehet neki. Ettől függetlenül nehéz lesz ellene pályára lépni, nagy szervája van és amint lehetőség nyílik rá, támad, jön fel a hálóra is. Gyors a játéka, nem hagyja levegőhöz jutni az ellenfelét. De abban is bízhatok, hogy az itteni körülmények miatt könnyen elszállnak a labdák, már akkor is, ha csak minimálisan nem a legmegfelelőbben találjuk el – ezek megzavarhatják, főleg mivel ez lesz az első mérkőzése idén itt, Indian Wellsben” – magyarázta Marozsán.
A 24 éves magyar játékos immár sokkal pozitívabb, mint az elmúlt időszakban. Bár a dubai torna után a nagy időeltolódás – az Egyesült Arab Emírségekhez képest 12, Magyarországhoz képest 9 óra – kissé zavarja, egyelőre nem tud igazán jól aludni sem, sokat segít neki, hogy a két torna között másfél napot otthon tölthetett a családjával.
„Abból töltekezek most, de általában véve is jobb a közérzetem, az állapotom. Az Egyesült Államokba már Balázs Györggyel, a vezetőedzőmmel érkeztem, akivel sokat, hosszabbakat edzem, mint az utóbbi hetekben, és komoly erőnléti edzésmunkát is végzem. Ez lehet, kicsit le fogja lassítani a játékomat, de a fejlődéshez kell, a következő egy-két hónapban fog igazán látszani az eredménye. Végre nem vagyok beteg, jobban odafigyelek most az étkezésre és több vitamint is szedek, az időeltolódást és a sok embert körülöttem pedig igyekszem kizárni. A lábam továbbra sem az igazi, de nincsenek fájdalmaim, viszont nem szeretném kockáztatni az izomszakadást, ezért játszom tapasszal a lábamon – leginkább elővigyázatosságból, és mert fejben is segít, kevésbé aggódom” – osztotta meg.
Csütörtökön Marozsán Fábiánnak pihenőnapja van, legközelebb pénteken lép majd pályára.
Forrás: Marozsán Fábián Management
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés