Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray imádja nézni Alcaraz és Świątek teniszét, Osakára pedig külön odafigyel

Takács Márton

Frissítve 07/03/2024 - 17:09 GMT+1

Indian Wells - Andy Murray győzelemmel rajtolt Indian Wellsben, mivel 6:3, 6:2-re legyőzte David Goffint. Majd nyilatkozott arról, hogy kik a kedvenc játékosai a mai mezőnyben, hogy pályafutása elején mely teniszezők voltak vele a legkedvesebbek, és hogy látja-e magát a fiatalabb kollégái mentoraként.

Murray remek játékkal győzte le korábbi top 10-es ellenfelét Indian Wellsben

Andy Murray Carlos Alcaraz és Iga Świątek játékát szereti nézni a legjobban a mai mezőnyben.
Szeretnék még 10-15 évig játszani, de nem könnyű ezzel a testtel.
Egy hete írtunk arról, hogy Andy Murray a saját bejelentése alapján valószínűleg a nyár után már nem játszik élesben. De addig szeretné kimaxolni a Touron töltött idejét, ennek megfelelően pedig szép győzelemmel kezdett Indian Wellsben, ahol 6:3, 6:2-re legyőzte David Goffint úgy, hogy egy breaklabdát sem engedélyezett ellenfelének.
"Most rendkívül nehéz lépést tartani a fiatal srácokkal, de amíg még itt vagyok, addig a lehető legjobban fogok versenyezni, és remélhetőleg még több ilyen teljesítményt fogok nyújtani" –kommentálta teljesítményét Murray.
A meccs után megkérdezték tőle, hogy a fiatalabb játékosok mentorának tekinti-e magát.
picture

Murray simán kapott ki az ötödik kiemelttől Dubajban - videó

"Nem feltétlenül, csak azt tudom, hogy amikor elkezdtem a Touron szerepelni, nyilvánvalóan hihetetlenül izgatott voltam, hogy itt játszhatok, de az öltöző egy kicsit ijesztő hely" - mondta Murray a Tennis Channelnek.
"Egyik játékost sem ismered, és ez néha egy kicsit ijesztő lehet. Emlékszem azokra a teniszezőkre, akik nagyon kedvesek voltak velem, amikor megérkeztem a mezőnybe, és hogy ez mennyit jelentett nekem. Ahogy emlékszem azokra is, akik nem voltak kedvesek, és ez kemény volt.
Nem könnyű, hogy amikor gyerekként vannak bálványaid, akiket a tévében néztél, ugyanazok a kedvencek később elég szörnyen viselkednek veled. Ha bármelyik játékos nehéz időszakon megy keresztül, minden jót kívánok neki!"
picture

Australian Open: Andy Murray - Tomas Martin Etcheverry - a mérkőzés legjobb pillanatai

Naomi Osaka ilyen játékos jelenleg, és a korábbi világelső japán szintén Indian Wellsben említette meg, hogy hálás Murray-nek, aki mindig kedves volt vele.
"Mindig barátságosan viselkedett velem. Amikor összefutottunk, mindig köszönt, mert nyilvánvalóan én túl szégyenlős vagyok ahhoz, hogy elsőként köszönjek. Úgy érzem, hogy bizonyos értelemben mindig figyel rám, különösen akkor, amikor a nehéz dolgok történnek."
Sir Andy nagy ember óriási szívvel.
A skót elárulta, hogy mely játékosok voltak kedvesek hozzá, amikor megérkezett a mezőnybe.
"Jonas Björkmanra - aki aztán az edzőm is lett - mindig úgy emlékszem, hogy kedves volt, ahogy Tim Henman is. Andre Agassi volt a kedvenc játékosom, amikor felnőttem. Néhányszor edzhettem vele.
Brad Gilbert edzett a pályafutásom elején, így néhányszor elmehettem Agassival vacsorázni, utóbbi is mindig nagyon kedvesen viselkedett. A játékosok nagy többsége nagyon kedves volt, de akadt néhány, aki viszont nem, és rájuk is emlékszem."
picture

De Minaur Párizsban is megcsinálta: meccslabdáról fordított Murray ellen

A kiváló író, korábban versenyszerűen teniszező Maros András 2003-as novelláskötetének címét kölcsönvéve: Neveket akarok hallani – de Andy Murray sportszerűen nem nevezte meg az undokabb játékostársait.
Murray arról is beszélt, hogy mely játékosok teniszét szereti nézni a jelenlegi mezőnyben.
"Szeretem nézni Carlos Alcarazt azért, ahogyan játszik. Annyira változatos és erőteljes, és mindent kipróbál. Nem mindig sikerülnek a megoldásai, hibázik, és ez is olyasmi, amit élvezek. Soha nem tudhatjuk, mi következik.
Mindig is élveztem követni Monfilst, a nőknél pedig imádom nézni Iga Świąteket, mert zseniális. Ő a kedvenc játékosom a női mezőnyben."
picture

Murray idén még aratna néhány emlékezetes győzelmet

Fotó: AFP

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés